Mursi: Devrime... Devrime...

Mursi: Devrime... Devrime...

Muhammed Mursi'den Tarihi Mektup : Beyaz, gerçekçi devriminizin yoluna dağların duruşuyla ve şimşeklerin azimiyle devam edin

Ey gururlu, devrimci halk

Allah bizim mübarek devrimimizin -25 Ocak Devrimi- zorluklarla karşı karşıya gelmesini nasip etti fakat onu savunacak iyi adamlar yarattı... Mısır'ın onlarla bütün dünyaya karşı iftihar edeceği erkek ve kadın devrimciler...

 

Ey özgür devrimciler,

Beyaz, gerçekçi devriminizin yoluna dağların duruşuyla ve şimşeklerin azimiyle devam edin, devriminiz en kısa zamanda zaferine ulaşacaktır _Allah'tan beklediğim ve inandığım bu_ Halkın bilinçsizliğine yol açan darbe liderinin, oyunla iktidara gelmesiyle tüm dünyanın devrimin sessizliğini görmesinden sonra, arkanızda devrimin gerçek sesini duyurmanızı ve devrimci ortamları hazırlamanızı bekleyen büyük bir halk kitlesi var. Birleşin, ayrılmayın. Ayrılırsanız çabalarınız boşa gider ve başarısız olursunuz.

 

Allah şahittir ki yolsuzluğu bitirmek için elimden her türlü çabayı gösterdim. Belki bunu bir defa kanunla yapmaya çalıştıysam bile defalarca da devrimci uygulamalarla yapmaya çalıştım. Doğru yaptığım oldu, yanlış yaptığım oldu. Ancak kendi milletime ihanet etmedim, etmem de. Ömrümü, yaptıkları suçlara karşı durmakla geçirdim ve ömrümün geri kalanını da bunun için geçireceğim.

 

Ey devrimci Mısır'ın gençleri

Devriminizi tamamlamakla bütün dünyayı şaşırttınız. Ve siz bugün ve yarınsınız... halihazır ve geleceksiniz... Vatan demek siz demek... Devrim sizin iradenize bağlıdır, onu yükselteceğinize ve zafere ulaştıracağınıza inanıyorum.

 

Devrime, devrime! Sabıra, sabıra! Ey kahramanlar! Yemin ederim ki sizi çocuklarınıza, sabredip zafere ulaştığınızı ve fedakarlık yaparak devriminizi gerçekleştirdiğinizi anlatan nesiller olarak görüyorum.

 

Mısırlılar devrime devam ettikleri ve devrimin barışçıl yönüne bağlı kaldıkları için hiçbir özgür halk bu baskıcı, darbeci yönetimi tanımadı. Ve dünyadaki hiçbir özgür insan bunu tanımayacaktır çünkü o batıl temel üzerine kurulmuş bir rejimdir.

 

Son olarak, değerli halkıma diyorum ki gözünüz devriminizin ve onun yüksek hedeflerinin üstünde olsun. Devrimin derdini taşıyan, bayrağını yükselten, ilkelerine inanan ve onun hedeflerini gerçekleştirmek için bir araya gelenler olduğu sürece şehitlerin kanları yaralıların acıları, tutuklananların fedakarlıkları hiçbir zaman boşa gitmeyecek.

 

Yolun zor bir yol olduğunu biliyorum ama asil bir kökten geldiğinize, meselenizin doğru ve adil olduğuna, Allah'ın size vereceği zafere de inanıyorum. Allah sizi, vatanınıza ve milletinize bağışlasın.

 

Devrimciğe devam

Muhammed Mursi 

Mısır Arap Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı

 

Çeviri: Merve Turp

 

Rnn

 

 

 

Arapçası

 

 

 

أيها الشعب الثائر الأبي 

قدّر الله لثورتنا المباركة – ثورة 25 يناير - أن تواجه الصعاب لمنتهاها ولكنه هيأ لها رجالا بحق ... ثوارٌ رجالاً ونساءاً تفاخر بهم مصر سائر الأمم .

 

أيها الثوار الأحرار 

سيروا على درب ثورتكم السلمية البيضاء بثبات كالجبال وبعزائم كالرعود فثورتكم منصورة في القريب العاجل - هذا يقيني في الله - وخلفكم أغلبية ساحقة من الشعب تنتظر منكم أن تهيئوا لها الأجواء الثورية لتسمعوا هديرها المدوي بعد أن أسمعت العالم صمتها الهادر في مسرحية تنصيب قائد الانقلاب التي أرادوا لها شعبا مغيبا فصفعهم بوعيه وأذل ناصيتهم . فتجمعوا ولا تفرّقوا ولا تنازعوا فتفشلوا وتذهب ريحكم .

 

الله يشهد أني لم آل جهداً أو أدخر وسعاً في مقاومة الفساد والإجرام بالقانون مرة وبالإجراءات الثورية مرات فأصبت وأخطأت ولكني لم أخن فيكم أمانتي ولن أفعل ولقد بذلت سنين عمري في مواجهة إجرامهم وسأبقى كذلك مادام في عمري بقية .

 

يا شباب مصر الثائر 

لقد أبهرتم العالم باستكمالكم لثورتكم وأنتم اليوم والغد .. الحاضر والمستقبل .. بل أنتم الوطن .... والثورة معقودة في عزائمكم أثق أنكم سترفعون لواءها وتوردوها مجدها. فالثورة الثورة والصبر الصبر أيها الأفذاذ ووالله كأني أراكم أجيالا من بعدي تروون لبنيكم كيف صبرتم فانتصرتم وضحيتم فتمكنت ثورتكم 

 

إن كل الشعوب الحرة لم تعترف بهذا النظام الانقلابي المجرم بسبب استمرار ثورة المصريين وتمسكهم بسلميتها المبدعة ولن يعترف حر في العالم كله بما بني على هذا الباطل من أباطيل .

 

وأخيرا وليس آخرا أقول لشعبي الرائد لتكن عيونكم على ثورتكم وأهدافها السامية ولن تضيع دماء الشهداء ولا أنات الجرحى والمصابين ولا تضحيات المعتقلين أبدا ما دام للثورة رجال يحملون همها ويرفعون لواءها ويؤمنون بمبادئها ويصطفون حولها حتي تحقق كامل أهدافها .أعلم أن الطريقصعبة لكني أؤمن بأصالة معادنكم وعدالة قضيتكم وأثق في نصر الله عزوجل لكم .. بارككم الله لوطنكم وأمتكم

ودمتم ثائرين

 

الرئيس محمد مرسي 

4/6/2014

 

Rnn

 

Timetürk