Murat Ülker'in ilginç Davutoğlu anısı

Murat Ülker'in ilginç Davutoğlu anısı

AK Parti Genel Başkan Adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun okul yıllarına dair ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı.

AK Parti Genel Başkan Adayı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti genel başkanlığına adaylığının açıklanmasından sonra hayatındaki ilginç ayrıntılarda merak konusu oldu. Başarılı bir eğitim hayatı olan Davutoğlu lise yıllarında okuldan uzaklaştırılmak istendi. Bu ilginç detayı Hulisi Turgut'un kaleme aldığı Sabri Ülker'in Hayat Hikayesi adlı biyografi kitabında Murat Ülker çarpıcı ifadelerle aktardı. Murat Ülker okuldan neden uzaklaştırılmak istendiklerini çarpıcı ifadelerle anlattı.
Davutoğlu ile İstanbul Erkek Lisesi'nde aynı sınıfta olduklarını söyleyen Murat Ülker o denemde okulda iki farklı grubun olduğunu ve Davutoğlu ile aynı grupta yer aldıklarını söyledi.
Öğrenciler arasındaki bu kutuplaşmanın okul yönetimi tarafından tedirginlikle karşılandığını anlatan Ülker bu nedenle okul yönetiminin kendilerini okuldan uzaklaştırma amacını şöyle anlattı:
'Okul yönetimi, olayların elebaşı olarak Ahmet Bey ile beni görmüş. Hatta o kadar ki, 'Bu iki öğrenciyi okuldan atarsak, olaylar yatışır' demişler. Bu anlattığım olaylar, İstanbul Erkek Lisesi'nin son sınıfında meydana geliyordu.'
Velilerinin okula çağrıldığını aktaran Ülker Davutoğlu'nun her dönem takdir kendisinin ise bazen takdir ama sürekli teşekkür almasından dolayı okuldan uzaklaştırmaktan vazgeçen okul yönetiminin tavrını 'Biz çocuklarınızı bu okuldan mezun edeceğiz. Derslerinde çok başarılılar. Onların mutlaka iyi bir üniversiteye girmeleri lazım. Ama lütfen, çocuklarınızı okuldan alın, evde oturup çalışsınlar, kursa gitsinler, üniversiteye hazırlansınlar. Ben, bu çocukları her şart altında mezun edeceğim' ifadeleri ile aktardı.
Okul yönetimin bu teklifine karşı Davutoğlu ve Ülker okula ailelerinin desteğiyle devam etti. Israrla okula gittiler.
Kaynak: YENİ ŞAFAK