Murat Karayılan'dan Ateşkes Açıklaması

Murat Karayılan'dan Ateşkes Açıklaması

Terör örgütü PKK yöneticisi Murat Karayılan, ateşkes ve Erdoğan'ın 'çözüm sürecinde silah stokladılar' sözüyle ilgili açıklama yaptı.

Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen ANF'ye konuşan KCK Yürütme Konseyi üyesi Murat Karayılan, PKK'nın çözüm sürecini silah stoklama süreci olarak gördüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi.

"BİR YERE HERHANGİ BİR CEPHANE TAŞIMIZ DEĞİLİZ"

"Bu süreçte hareketimizin yaşadığı gelişme ve büyüme, çözüm sürecinin istismar edilmesi ya da silah depolanması ile izah edilemez" diyen Karayılan, "Biz çözüm sürecinde herhangi bir yere, herhangi bir cephane taşımış değiliz. Elimizde ne varsa, eskiden var olandır. Gerçeklik budur" dedi.

Ateşkes çağrılarını değerli bulduklarını ve özüne katıldıklarının altını çizen Karayılan, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu değerli dostlar ve çağrıcılar, bir an için kendilerini bizim yerimize koyarak yaklaşmalıdırlar. Karşımızdakiler her gün çeşitli vesilelerle televizyonlara çıkıp, 'Son terörist silahı bırakana kadar operasyonlar artarak devam edecek' demektedirler. Son derece sert, savaşçı bir tutum ve yoğun bir saldırı durumu söz konusudur. Biz bu saldırılara karşı misilleme hakkımızı kullanmaktayız. Yürüttüğümüz, savunma direnişidir. Kandil yapılan tüm çağrıları duymaktadır ama ateşkesin olabilmesi için çift taraflı bir tutumun gelişmesi gerekiyor. Tek taraflı ateşkeslerle sonucun alınamayacağını geçmiş pratik bize göstermiştir.

'SAVAŞI ERDOĞAN BAŞLATTI' SUÇLAMASI

Ateşkes çağrılarıyla ilgili konuşan Karayılan, "Savaşı durdurmak isteyen bütün kesimler şunu görmeli" dedi ve şöyle devam etti:

"Bu savaşı Erdoğan başlattı. Doğru; devlet içindeki birtakım inkarcı-imhacı eğilim taşıyan kesimler de ittifak halinde bu sürece dahil oldu ama Erdoğan esas olarak 400 milletvekili için bu savaşı yürütüyor. Normal koşullarda bu sonuca ulaşamayacağını görünce savaşla tüm dengeleri altüst ederek 1 Kasım seçimlerini kazanmak istiyor. Bu yüzden savaşı sürdürmek isteyen bir taraf var. İktidar olan bu tarafın tutumunun değişmesinde ısrar etmek gerekiyor. Yani 'Sen savaşla sonuç alamazsın' tutumunu görürlerse, bundan vazgeçmeleri mümkün olabilir.

TAHKİM EDİLMİŞ ÇİFT TARAFLI ATEŞKES ÖNERİSİ

Dolayısıyla Türkiye toplumunun ve barış ile demokrasiden yana olan değişik çevreler seslerini daha fazla yükselterek ve de AKP'nin bu saldırganlığına daha fazla tepki göstererek onu bundan vazgeçirebilirler. Çünkü bu saldırılar durmadan, bizim tek taraflı bir biçimde savunma pozisyonumuzu zayıflatmamız, büyük darbe yememize yol açabilir ve bu durum sadece bize değil tüm demokrasi güçleri için kaldırılamaz sonuçlara yol açabilir. Öncelikle AKP'nin bu politikasına karşı mücadele etmek ve bu savaşçı tutumunu eleştirerek ve buradan hareket ederek yeni bir ateşkes zemini oluşturulabilir. Bu da ancak gözlemci aracıların da bulunduğu, tahkim edilmiş çift taraflı ateşkesle yeni bir sürecin başlatılması biçiminde olabilir."