Mültecilere Sopalı Saldırı

Mültecilere Sopalı Saldırı

Almanya'da haftasonu ırkçılar tarafından yapılan sopalı saldırılarda birçok Suriyeli mülteci yaralandı.

Sachsen-Anhalt Eyaleti başkenti Magdeburg'ta 30 kadar neonazi tarafından yapılan sopalı saldırının Pazar sabahı sivil polisler tarafından izlendiği, saldırganların siyah giyimli oldukları bildirildi. Saldırganlardan yalnızca 24 yaşındaki bir kişi gözaltına alındı. Polisin verdiği bilgiye göre bu kişi, hakkında yeterince delil bulunmadığı gerekçesiyle tekrar serbest bırakıldı.
SALDIRGANLAR MASKELİYDİ
Saldırıda yaralanan Suriyeli mültecileriden 26 ve 35 yaşındaki 2 kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Mecklenburg-Vorpommern Eyaletine bağlı Wismar şehrinde, mültecilerin geçici kaldığı spor salonunda yapılan ırkçı saldırılarda da yaralananiki Suriyeli, saldırganların maskeli olduklarını ve ellerinde baseball sopaları bulunduğunu bildirdi. Saldırıdan sonra kaçan kimliği belirsiz 20 neonazi hakkında 'Devlet Koruma Dairesi' tarafından inceleme başlatıldı. Hannover yakınlarındaki Sehnde şehrinde, mültecilerin kaldığı evin girişinde Pazar gecesi giriş kısmında yangın çıktı.
İSTİHBARATTAN uyarı
Alman iç istihbaratından sorumlu Federal Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans-Georg Maassen, televizyon kanalı ARD'ye verdiği demeçte, mültecilere karşı yapılan saldırıların 'demokrasi kültürü'ne yapıldığını, mülteci yurtlarının kundaklanmasının ülkenin iç güvenliğini tehlikeye soktuğunu söyledi.
Doğuda sopalarla mültecilere yapılan saldırılara değinen Maassen, bu saldırıların ferdi ya da küçük gruplar tarafından gerçekleştirildiğini, halkı kışkırtmaların ise ırkçı parti
NPD ve aşırı sağcılar tarafından yapıldığını belirtti.