Mülteciler Geceyi Er Meydanı'nda Geçirdi

Mülteciler Geceyi Er Meydanı'nda Geçirdi

Edirne'de Avrupa'ya geçmek için sınıra doğru yola çıktıktan sonra durdurulan mültecilerin çeşitli alanlardaki bekleyişleri sürüyor

Sınıra yürüyüşleri jandarma ve polis tarafından durdurularak Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı'na getirilen bin 500'e yakın mülteci, geceyi burada geçirdi. Mültecilerin bazıları güreşlerin yapıldığı çayırda bazıları da stadyumun dışındaki yeşil alanda sabahladı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mültecilere kumanya ve içme suyu dağıttı.

Otoban Edirne’ye Geliş Yönünde Kapalı Tutuldu

Bu arada daha önce otogarda bekleyen grup ise TEM otobanına geçti. Burada bekleyen grup, Sarayiçi mevkisindeki gruba katılmayı istemedi. Orada sabahlayan grup nedeniyle otoban Edirne'ye geliş yönünde kapalı tutuldu. Ulaşım gidiş yönünden gidiş-geliş şeklinde sağlandı.

İlhan Koman Parkı'nda da 200'e yakın mülteci bekliyor. Edirne'de 3 bölgede bekleyen mültecilerin sayısı 2 bin civarında.

Sarayiçi ve otobanda bekleyen grubun bugün sınıra yürümek için harekete geçeceği belirtiliyor.

Ne Olmuştu?

Geçen hafta sonundan itibaren Avrupa'ya geçmek için Edirne'ye gelen mülteciler otoban kenarındaki bir arazide, otogarda ve İlhan Koman Parkı'nda bekleyişe geçmiş, sınıra geçmek için talepte bulunmuştu.

Taleplerinin uluslararası hukuka göre uygun olmadığı belirtilen mülteciler İstanbul'a dönmeleri yönünde ikna edilmeye çalışıldı.

İkna olmayan mültecilerden otoban kenarında bekleyenler, bekleyişin dördüncü gününde dün sınıra doğru yürüyüşe geçti, jandarma ve polis barikatıyla durduruldu.

Mülteciler, “güvenlik güçleri”ne biber gazı sıktı ve taş attı. Jandarma ve polis ise herhangi bir müdahalede bulunmadı.

54. Mekanize Tugay Komutanlığı'na bağlı birliklerinde “güvenlik güçleri”ne desteğe gelmesi, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın çabalarıyla mültecilerden bir kısmı Sarayiçi mevkinde beklemeyi kabul etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

R57 Shell sitesini destekliyoruz.