Mukteda Sadr'dan Açıklama

Mukteda Sadr'dan Açıklama

Irak'da Musul ile başlayan IŞİD işgal girişimi büyük bir uluslararası soruna dönüştü..

Son olarak Türk Büyükelçiliğini basan çağdaş harici tekfirci örgüt IŞİD,Irak'da ilerlemeye devam ederken yeterince detseği bulduğumuzda birkaç güne kadar Bağdat'a yürüyeceğiz açıklamasında bulunurken Irak'da etkili Sadr grubunun lideri Mukteda Sadr'dan da açıklama geldi.

Mukteda Sadr, "hükümet ile işbirliği içinde Irak'ta Müslümanlar ve Hristiyanların kutsal mekanlarını koruyacak barış birimleri kurmak için hazır olduklarını" açıkladı.

 

“Eski tecrübelerle kanıtlandığı üzere, teröristlerin ve işgalcilerin saldırılarına maruz kalabilecek mukaddes mekanlar karşısında vazifemiz var. Ancak diğer taraftan ülke vahdetini korumak için, bazı sapmış siyasetçilerin oyununa gelerek gençlerimizi savaşa sürüklemek istemiyorum.

 

Mukaddes mekanlarımızı tehdit eden tehlike karşısında sessiz kalamam. Ben ve dünya malına kanmamış dostlarım, hükümetin bazı kollarının desteği ile mukaddes mekanları korumak için bir komite kurmaya hazırlanıyoruz. Ama bu komite yanlızca bizim yönetimizde olacak ve geçici bir süreliğine kurulacak.

 

Şunu da belirtmeliyim ki, kuru ile yaşın birlikte yandığı kabile savaşlarına katılmayacağım.”

 

Tevhidhaber