Muhtaçlık aylığı müjdesi! Yürürlüğe girdi

Muhtaçlık aylığı müjdesi! Yürürlüğe girdi

Hükümet, milyonlarca yoksula müjde verdi. Yeni yönetmelikle 65 yaş üstü yaşlılar, evi olsa da yoksulluk yardımı alabilecek.

Yoksul durumda olan, 65 yaş üzeri muhtaç ve yaşlı aylığı alan ya da engellilik durumundan dolayı maaş bağlanan milyonlarca vatandaşa müjde geldi.

Hükümet, yönetmelik değişikliği ile muhtaçlık durumunun tespitinde "ev sahibi olmayı" veya "kira ödemeyi", gelir incelemesinde kıstas olmaktan çıkardı. Bunu "en hayati ihtiyaç" saydı.

Böylece, kendi üzerine evi olanların da yoksulluk yardımı almasının önü açıldı. Bundan sonra aralarında akrabalık bağı bulunmasa bile aynı evde yaşayan tüm kişiler, hane gelirinin hesaplanmasında sayılacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yönetmelik değişikliğine göre, aylık bağlanmasında esas alınan muhtaçlık sınırı 119'dan 255 liraya yükseltildi.

Evde engelli çocuğuna bakan ve Genel Sağlık Sigortası olmayan kişilerin tamamı "sosyal güvence" kapsamına alınırken, 18 yaş altı engelli aylıklarını alabileceklerin kapsamı da genişletildi. Düzenli olarak gelir elde edenlerin aylık başvurularının direkt reddedilmesi önlendi.