Muhsin Yazıcıoğlu'nun siyasi vasiyeti

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu tarafından, hükümetin (ve dolaylı olarak TSK'nın) cevaplaması isteğiyle, TBMM Başkanlığı'na sunulan soru önergesi:

"Gazze'ye bomba yağdıran İsrail'li pilotlar eğitimlerini Türkiye'de yapmakta mıdır?

Eğer eğitimlerini Türkiye'de yapıyorlar ise anlaşma gereği Türkiye semalarında eğitilen ve idman yapan İsrail savaş pilotları bizim kardeşlerimizden başka kimi bombalayabilir?

Gazze halkının 'en iyi şekilde bombalanmasına' hizmet etmek değilse nedir, İsrail'le savunma ittifakı?

İsrail'e verilen askeri ihaleler bu vahşetin finansmanını sağlamaktadır. "Ülkenin menfaatleri öyle gerektiriyor" diye Filistinli çocukların katledilmesine katkıda bulunmaya devam edilecek midir?

Türkiye İsrail arasındaki savunma ittifakının içeriği nedir?

'Savunma ittifakı' ifadesi ortak düşman varlığı ön kabulü ile zikredilebilir. O halde bu ortak düşman kimdir, kimlerdir? Filistin halkı mıdır? Suriye midir? İran mıdır? Yoksa bütün İslam alemi midir?

Akdeniz'deki mutat Türkiye-İsrail-ABD ortak askeri tatbikatlarına son vermeyi düşünüyor musunuz?"

***

Muhsin Yazıcıoğlu'nun, Kur'an kurslarına ancak ilköğretimi bitiren çocukların gidebilmesini öngören 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Kanunu'nda değişiklik yapılması için TBMM Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifi:

"Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Kanunu'nun Ek 3'üncü maddesinin 1'inci fıkrasının 'İlk ve ortaöğretim kurumlarında okutulan zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri dışında Kur'an-ı Kerim ve mealini öğrenmek, hafızlık yapmak ve dini bilgiler almak isteyenler için, Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an kursları açılır. Bu kurslardaki din eğitim ve öğretimi kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanuni temsilcilerinin talebine bağlıdır. Ayrıca küçük yaştaki çocuklar için tatillerde ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın denetim ve gözetiminde yaz Kur'an kursları açılır' şeklinde değiştirilmesi""

***

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, aramızdan ayrılırken, geride bu soru önergesini ve bu kanun teklifini bıraktı.

Asalet dolu bir siyasi kariyere de böyle bir final yakışırdı zaten.

***

Bugün o güzel adamı ebediyete uğurlamak için öğle namazında Kocatepe Camii'nde buluşuyoruz, değil mi?

NOT: Seçimle ilgili değerlendirmelerimi cenaze sonrasına bırakıyorum

Bu yazı toplam 1213 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar