Muharrem İnce Davet Bekliyor

Muharrem İnce Davet Bekliyor

Halk TV yayınına katılan CHP’li Muharrem İnce, 24 Temmuz’da ilk namazın kılınması beklenen “Ayasofya'ya namaz gidecek misiniz” sorusuna “Davet olursa giderim” cevabı verdi

Ayasofya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla ibadete açıldı.

Halk TV’de Gürkan Hacır’ın sunduğu Taksim Meydanı programına konuk olan Gazeteci Özlem Gürses, "Muharrem İnce 24 Temmuz'da ilk namaz sırasında Ayasofya'da olabilir" iddiasında bulundu.

Bunun üzerine programın konukları arasında bulunan İsmail Saymaz canlı yayınında Muharrem İnce'yi aradı.

İnce, İsmail Saymaz üzerinden "Ayasofya'nın tapusu bize aittir, orası bizim mülkümüzdür. Türkiye Cumhuriyeti'nindir! Yunanistan, Rusya, ABD Dışişleri Bakanlığı buna karar veremez. Biz ister cami, ister kilise yaparız bunun sorumluluğu bize aittir. Biz karar veririz. Ülkemizi yönetenler ve mahkemelerimiz buna karar vermişse biz uyarız" açıklamasında bulundu.

İnce Saymaz'ın "Peki Ayasofya'ya namaza gidecek misiniz" sorusuna da "O gün protokol olmaz ama, özel birgün olduğu için belki davet gerekebilir. Davet olursa icabet ederim" yanıtını verdi.

Açıklamalarına destek kadar eleştiri de geldi

Muharrem İnce, yayın sonrası sosyal medya hesabından şu mesajları attı:

"Ayasofya Türkiye sınırları içindedir ve İbadete açılması kararı Türkiye’nin egemenlik hakkıdır. Buna Rusya, ABD, Yunanistan veya başka bir ülke, kuruluş karar veremez.

4 Yıl 10 Ay 23 Gün işgal altında kalan İstanbul’u ve dolayısıyla Ayasofya’yı “geldikleri gibi giderler” diyen ve geldikleri gibi gitmeye mecbur bırakan, işgalden kurtaran Milli Mücadelemizin Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk’e dua etmek ise boynunuzun borcudur."

İnce’nin bu açıklamaları Twitter’da gündem olurken desteğin yanı sıra çok sayıda eleştiri mesajı geldi.

Eleştirenler Ayasofya’nın Atatürk’ün emriyle müze yapıldığını son düzenlemenin Atatürk’ün kararına karşı olduğunu ileri sürdü.