Muhammed Mursi "Direniş Ekseni İle İşbirliği" Davasında Konuşturulmadı

Muhammed Mursi "Direniş Ekseni İle İşbirliği" Davasında Konuşturulmadı

Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Mursi'nin, casusluk suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşmasında bilinmeyenleri açıklamak üzere söz alma talebi reddedildi

Hakim Şaban eş-Şami'nin başkanlığında Kahire'deki Polis Akademisi'nde görülen ve Muhammed Mursi ile 35 kişinin "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında, mahkeme ve savunma heyeti ile konuşmasında Mursi, "insanların, savunma heyetinin ve yargıçın bilmediği şeyleri" açıklamak için söz almak istedi. 

Cam kafes içinden yüksek sesle heyete seslenen Mursi, "Mahkeme heyetine gereken tüm saygıyı gösteriyorum. Bana yöneltilen suçlamaları reddediyorum ve yargılanmayı da kabul etmiyorum" dedi.

Mursi, "Bana belirlenen sürede hakkım olan konuşmayı yapmak istiyorum. Açıkçası, kendim için ne istediğimi ben dile getirmek istiyorum" ifadesini kullandı.

"Sadece avukatının onayıyla izin veririm" diyen Mahkeme Başkanı Şabani ise avukatların talebi onaylamasına rağmen Mursi'nin konuşmasına izin vermedi.

Mahkeme heyeti daha sonra, iddianamenin okunmasının tamamlanması için duruşmayı 26 Kasım'a erteledi.

Mursi ve 35 kişi hakkında, "devletin çıkarlarına zarar vermek amacıyla Hamas, Lübnan'daki Hizbullah örgütü ve İran Devrim Muhafızları ile suç amaçlı iş birliği" yaptıkları iddiasıyla dava açılmıştı. Davadaki 36 sanıktan 22'si tutuklu, 14'ü ise gıyaben yargılanıyor.

 

dünyabülteni