Muhammed el-Biltacı: Yargılanması Gerekenler Kızımın Katili Sisi ve Avanesidir

Muhammed el-Biltacı: Yargılanması Gerekenler Kızımın Katili Sisi ve Avanesidir

Mısır'da "Rabia Eylemi" Davası'nda Salı günü görülen duruşmada İhvan liderlerinden Muhammed El-Biltacı aralarında darbeci Sisi'nin, darbe sonrası sözde başbakan Hazim El-Biblavi'nin ve Muhammed İbrahim'in bulunduğu 5 kişinin mahkeme karşısına çıkarılmasın

Mısır'da "Rabia Eylemi" Davası'nda Salı günü görülen duruşmada İhvan liderlerinden Muhammed El-Biltacı aralarında darbeci Sisi'nin, darbe sonrası sözde başbakan Hazim El-Biblavi'nin ve Muhammed İbrahim'in bulunduğu 5 kişinin mahkeme karşısına çıkarılmasını talep etti. Duruşma sırasında tekbirler ve sloganlar atılırken İhvan yöneticileri kararlı duruşlarını sürdürdü.
 
Mısır'ın başkenti Kahire'de görülen davada aralarında Muhammed el-Biltacı ve İsam Sultan'ın da bulunduğu 739 İhvan-i Müslimin mensubu yargılanıyor. 
 
Duruşma öncesi İhvan-i Müslimin mensubu sanıklar, Sisi'nin Suudi Arabistan'a adaları bırakmasına ilişkin "Hain, topraklarını sattı" sloganları attı. Ayrıca "Askeri yönetim düşecek, Rabia Rabia, Devrimciler özgür kalacak yolunu tamamlayacak" sloganları ve tekbirler de atıldı. 
 
Mahkemede Muhammed El-Biltacı ve İsam Sultan kafesten çıkarılarak konuşmaları istendi. Mahkeme heyetine yüklenen Sultan ne ailesiyle ne de avukatıyla görüştürülmediğine atıfta bulundu ve kendisine ne kağıt-kalem verilmediğini, yemeden içmeden mahrum bırakıldığını söyledi. "Buraya neden geldiğimi bilmiyorum" diyen Sultan, avukatıyla görüşmeden bu davanın bir hükmü olmadığını ifade etti.
 
Muhammed El-Biltacı ise 5 talebi olduğunu, bunların başında kızı Esma'nın katillerinin yargılanması olduğunu belirtti. Biltaci; Sisi'nin ve aralarında mevcut savunka bakanı, genelkurmay başkanı, eski içişleri bakanı, başbakan ve birçok komutandan oluşan avanesinin asıl suçlular olduğunu ve gerçek sanıkların mahkeme salonunda bulunmadığını söyledi.
 
70 kişinin bu davada yargılandığını ancak kafeslerden hiçbir şey duymadıklarını da belirten Biltacı, bu durumun sanıkların duruşmada hazır bulunmaması anlamına geldiğini ve bu nedenle davanın ertelenmesi gerektiğini söyledi. 
 
Biltacı başta Sisi olmak üzere isimlerini saydığı kişilerin yargılanması gerektiğini belirtti. İhvan lideri konuşmasının sonunda Mısır zindanlarının Guantanamo'dan farksız olduğunu ifade etti.

İslami Analiz