Muhammed Dayf'a Suikast Girişimi ve Siyonistlerin Yalanı

Muhammed Dayf'a Suikast Girişimi ve Siyonistlerin Yalanı

Siyonist Yetkili: “İsrail Dayf’a Suikast İçin Ateşkesin Bozulduğunu Uydurdu”...

Siyonist işgal hükümetinin eski hukuk danışmanlarından Michael Ben-Yair, İsrail’in Kassam komutanı Muhammed Dayf’a suikast düzenlemek için ateşkesin ihlal edildiğini uydurduğunu söyledi.
 
Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu geçen Çarşamba günü işgal hedeflerine üç füze atıldığını iddia ederek, Kahire’de ateşkesi görüşen heyeti geri çağırmış ve ardından işgal güçleri Gazze’ye vahşice saldırmıştı. Saldırıda Muhammed Dayf’ın eşi ve çocuğunun yanında 25 kişi daha şehit olmuş, onlarca kişi de yaralanmıştı.

Saldırının ardından açıklama yapan işgal subaylarından biri, Dayf’a suikast için patlama oranı yüksek ağır bomba ve füze kullandıklarını itiraf etmişti.

Dayf’a yapılan başarısız suikast girişiminin ardından işgal rejiminin neden ateşkesin bozulduğunu bahane ettiği ve neden Kahire’deki heyetini geri çektiği de anlaşılmış oldu.

Dayf’ı şehit edemeyen işgal güçleri bu kez Kassam’ın önemli üç komutanına karşı saldırıya geçerek, yaptığı barbar ve vahşi saldırıda hareketin saha komutanlarından üçünü şehit etti.

 

 

fiem