"Muhammed Dayf Yaşıyor, Mücadeleyi Sürdürüyor"

"Muhammed Dayf Yaşıyor, Mücadeleyi Sürdürüyor"

Meşal: "Muhammed Ed-Dayf Hayatta ve İşgale Karşı Mücadelesini Sürdürüyor"...

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, hareketin askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları Genel Komutanı Muhammed Ed-Dayf'ın hâlâ hayatta olduğunu bildirdi. Meşal, İsrail'in Ed-Dayf'ı öldürmeyi başaramadığını fakat eşini ve iki çocuğunu şehit ettiğini söyledi.

Amerikan Vanity Fair dergisine verdiği röportajda Muhammed Ed-Dayf'ın hâlâ hayatta olduğunu ve işgalci düşmana karşı mücadelesini sürdürdüğünü belirten Meşal, İzzeddin El-Kassam Tugayları komutanının asker olduğunu ve politikacılar gibi kamuoyuna görünme ihtiyacı olmadığını belirtti.

Gazze'den başlayıp "İsrail"e kadar uzanan tünellere de değinen Meşal, güç dengesinin işgal rejimi lehine olduğu bir ortamda farklı yollar icat etmek zorunda olduklarını ve tünellerin de bu icatlardan biri olduğunu bildirdi. Meşal, işgal ordusunun silah gücünün kendi silah güçlerinden çok büyük olduğuna ve işgal ordusunun büyük bir yıkıcı güce sahip olduğuna dikkat çekti.

Tünellerin işgal ordusu Gazze Şeridi'ne saldırmaya başladıktan sonra kullanıldığını ifade eden Meşal, tünellerin işgal güçlerinin arkasına sızmak ve bazı askeri üslere saldırı düzenlemek için kullanıldığını, Hamas Hareketi'nin hiçbir zaman sivilleri hedef almadığını söyledi.

 

fiem