Muhammed Bedii'den Darbecileri Ttitretecek Arzu

Muhammed Bedii'den Darbecileri Ttitretecek Arzu

Mısır'daki davada kafese getirilirken Muhammed Bedii'nin konuşması darbecileri titretti.

Başkent Kahire'deki Polis Enstitüsündeki duruşmada, Bedii'nin yanı sıra Hayrat eş-Şatır, Reşad el-Beyumi, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkanı Saad el-Katatni, yardımcısı İsam el-Aryan, HAP Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, eski İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Mehdi Akif, eski Gençlik Bakanı Usame Yasin hazır bulundu.

Sanıkların kafese getirilişi sırasında Bedii yüksek sesle "Devrim tam anlamıyla barışçıl bir şekilde devam ediyor. Mısır halkını hiç kimse köleleştiremez, küçük düşürmeye güç yetiremez. Özgürlüğümüzün kurbanlara ihtiyacı var ama anneler özgürler doğuracaktır" dedi.

Minya Ceza Mahkemesinin idam kararı verdiği kişilerin arasında yer alan Bedii, söz konusu kararı hatırlatarak salondakilere, "Allah yolunda ölüm en büyük arzumuzdur. Allah'ın verdiği canı ondan başkası alamayacağı gibi ölümün zamanını belirleyen de ancak Allah'tır" diye seslendi.

Bunun üzerine sanık kafesindekiler "Allahuekber, Mısır çok yaşa", "Devrim devam ediyor", "Askeri rejim yıkılsın" sloganlarıyla Bedii'ye destek verdi.

Bedii, sözlerini, "Darbeciler ve aramızda Allah'ın hak vaadi var biz Allah'ın zaferine daha yakın olanlarız" diyerek tamamladı.
Mısır Başsavcılığı, Şubat 2014'te İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Bedii ve 50 İhvan mensubunu 14 Ağustos'ta Rabiatu'l Adeviyye Meydanı'na Mısır ordusu tarafından düzenlenen kanlı saldırının ardından "yönetimle çatışmak için operasyon odası" kurmak suçlamasıyla Mısır Ceza Mahkemesine sevk etmişti.

Aynı davada adı geçen Bedii'nin yardımcıları Hayrat eş-Şatır, Reşad el-Beyumi, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkanı Saad el-Katatni, yardımcısı İsam el-Aryan, HAP Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, eski İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Mehdi Akif ile eski Gençlik Bakanı Usame Yasin, "öldürmeye teşvik", "ruhsatsız silah ve mühimmat bulundurmak" suçlamalarıyla yargılanıyor.