Muhaliflerden Bahçeliye Tepki

Muhaliflerden Bahçeliye Tepki

MHP’de başkanlığa adaylıklarını açıklayan Koray Aydın, Sinan Oğan ve Meral Akşener, olağanüstü kurultay yolunu kapatan Bahçeli’ye tepki gösterdi

MHP'de başkanlığa adaylıklarını açıklayan Koray Aydın, Sinan Oğan ve Meral Akşener, olağanüstü kurultay kapısını kapatıp muhaliflere haklarını mahkemede aramalarını öneren MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye tepki gösterdi.
 
DEMOKRATİK BİR TALEP: Koray Aydın, “olağanüstü kurultay talebinin yasaya ve tüzüğe dayanan, haklı, meşru ve yerinde bir demokratik talep” olduğunu belirtti. Aydın “Büyük kurultay delegesi arkadaşlarımızdan aldığımız imzaları belirlediğimiz takvime göre önümüzdeki hafta sonunda tek klasörde birleştirip, usulüne uygun olarak Genel Merkez'e sunacağız” diye konuştu.
 
ÜLKÜCÜ İRADEYİ HİÇE SAYAMAZ: Sinan Oğan ise MHP Lideri'ne tepkisiniTwitter'dan gösterdi. Kurultay salonu yerine mahkemeyi işaret etmenin, ülkücü liderlik sorumluluğuyla bağdaşmadığını belirten Oğan, “Hiçbir kişi ya da kurum ülkücü iradeyi hiçe sayamaz. Ülküdaşlarımız müsterih olsunlar; ülkücü iradenin tecelli edeceği o an mutlaka gelecektir” ifadelerini kullandı.
 
ÜLKÜCÜLER TÜRKİYE'YE ISPATLAYACAK: Meral Akşener de Bahçeli'nin tavrını Twitter'dan eleştirdi. Akşener, yaptığı kısa açıklamada, “Ülkücüler, hukuk ve demokrasinin keyfilikten, sevginin benlikten güçlü olduğunu, önce kendi evlerinde sonrada tüm Türkiye'de ispatlayacaklar” ifadesini kullandı.