Muhalifler Suriye'de Peşmerge'den Yardım istedi

Muhalifler Suriye'de Peşmerge'den Yardım istedi

Muhalif Suriye Koalisyonu Başkanı Anas Alabdah, Kürdistan Bölgesel Yönetimi Lideri Mesut Barzani ile görüştü ve Suriye'deki Barzani'ye bağlı güçlerin daha etkin bir rol üstlenmesini istedi. IŞİD'e karşı savaşta işbirliği teklif etti.

Muhalif Suriye Koalisyonu Başkanı Anas Alabdah, Kuzey Irak'ın Selahaddin kentinde Kürdistan Bölgesel Yönetimi Lideri Mesut Barzani ile görüştü. Alabdah, Suriye'de Barzani'ye bağlı Ulusal Kürt Konseyi ve bunun silahlı gücünden IŞİD'e karşı savaşta yardımını istedi.

Başkan Anas Alabdah Pazartesi günü başladığı geziyi Çarşamba günü sonlandıracak. Alabdahi, Salı günü Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmede Suriye'deki Peşmerge Güçleri'nin IŞID'e karşı savaşta ve Kürtlerin savunmasında bir denge oluşturacağını söyledi.

Toplantıda Cenevre görüşmeleri ve müzakere süreci ile ilgili olarak son siyasi gelişmeler de ele aldı. Alabdah, Suriye'de siyasi sürecin büyük ölçüde ABD ve Rusya hakimiyetinde olduğunu söyledi ve bu tekelin kırılmasının Suriye halkının isteklerini elde etmesi ve adil bir siyasi çözüme kavuşmasına yardımcı olacağını belirtti.

Mesut Barzani, Surşye Ulusal Koalisyonu'nu muhaliflerin meşru temsilcisi olarak tanıdıklarını belirtti ve Kürt Ulusal Koalisyonu'nun ve Kürtlerin SUK'u desteklediklerini söyledi.

Koalisyon heyeti Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi Danışmanı Masrur Barzani ile de biraraya geldi.

Alabdah'ın heyetinde Koalisyon heyetindan  Abdul Ahad Steifo, Haitham Rahma, Hawass Akeed, Muhammed Jojah da da yer alıyor.

Kaynak: Al Jazeera, Suriye Ulusal Koalisyonu