Muhalifler Birbirleriyle Çatıştı!

Muhalifler Birbirleriyle Çatıştı!

Suriye'nin Türkiye sınırına yakın bölgede IŞİD ile Fetih Ordusu arasında çatışma yaşanırken, Halep'teki patlamada 30 kişi hayatını kaybetti.

Kilis'in karşısındaki Suriye köylerinde IŞİD ile muhalif grupların oluşturduğu Fetih Ordusu arasında dün akşam çatışma çıktı.

Çatışmaların ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait askeri birlikler zırhlı araçlarla sınır hattında yoğun önlem aldı.

Kilis'in Seve Köyü karşısındaki Suriye'nin Karamezra, Harceli, Soran ve Savran köylerinde uzun süredir yaşanan sessizlik akşam saatlerinde bozuldu. IŞİD militanları ile muhalifler arasında çatışma yaşandı.

Çatışmalar sırasında sık sık ateşlenen silah ve patlama sesleri Türkiye tarafında tedirginliğe yol açtı.

PAZAR YERİNDE BOMBA YÜKLÜ ARAÇ PATLATILDI: 30 ÖLÜ

Yine akşam saatlerinde Halep'in Hareten semtindeki pazar yerine park edilen bomba yüklü bir araç, IŞİD militanları tarafından uzaktan kumanda ile patlatıldı.

Bomba yüklü aracın infilak ettirilmesinin ardından, pazar yerinde bulunan aralarında Anadolu Ajansı Halep muhabiri Salih Mahmud Leyla'nın da bulunduğu 30 kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda kişi de yaralandı.

Patlamada yaralananlardan durumu ağır olan 5 kişi ise araçlarla Öncüpınar Sınır Kapısı'na getirildi. Yaralılar, sınırda hazır bekletilen ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne taşındı.

Burada ilk müdahalesi yapılan yaralılardan bazıları hayati tehlikeleri olduğu için Gaziantep'teki hastanelere sevk edildiği belirtiliyor.

/Sputnik