Muhafazakar gazetelerin 'Sevgililer Günü' İlgisi

Muhafazakar gazetelerin 'Sevgililer Günü' İlgisi

Birçok muhafazakar gazetenin batı uygarlığının dayatması olan 'Sevgililer Günü'ne özel ilaveler hazırlaması tepkilere neden oldu.

ürkiye'de bu gün, uzun bir süre 'Laik' olduğunu ifade eden kesimler tarafından ciddiye alınıp kutlanırken son yıllarda muhafazakar kesimde de rağbet görmeye başladı. Daha çok muhafazakar kesime hitap eden gazeteler de bugüne özel yayınlar yapmaya ve birçoğu özel ilaveler çıkarmaya başladı.
Sabah, Star, Türkiye ve Zaman gazeteleri bu çerçevede iki gün önceden özel ilaveler hazırlayarak okuyucularını sevgilisine hediye seçimi konusunda 'bilgilendiriyor'. Yeni Şafak ise verdiği ilavenin ismi için 'Sevgililer Günü' yerine "Alışveriş" ibaresini uygun görmüş. Dakat ilavenin içeriğinde bugüne özel haber ve reklamlar yer alıyor.  Eklerde aşkın önemini anlatan makale ve yazıların yanı sıra eşlerin ve sevgililerin bir Hristiyan din adamı adına ihdas edilen bugünde nasıl hediyeler alması gerektiğine dair haber ve reklamlar yer alıyor.
Muhafazakar gazetelerin bugüne gösterdiği ilgi hem Hristiyan kültürüne özel bir gün olması hem de kapitalizme hizmet etmesi sebebiyle tepkilere neden oluyor.
SEVGİLİLER GÜNÜNÜN KÖKENİ
Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan Sevgililer Günü, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştı. Valentine kelimesi, Batı uygarlığında hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanıldığından zaman içerisinde bu Hristiyan bayramı 'Sevgililer Günü'ne dönüştü. Hristiyanlığa ait bu dini gün, zaman içerisinde bir endüstriye dönüşerek sevgiliye hediye alımı kisvesiyle tüketim çılgınlığı halini aldı.

dünya bülteni