Mugri: "İsrail, Suriye'deki Filistinlilerin Göç Ettirilmesinden Memnun"

Mugri: "İsrail, Suriye'deki Filistinlilerin Göç Ettirilmesinden Memnun"

Cezayir "Barış Toplumu" Hareketi Başkanı Abdurrezzak Mugri, bölgedeki Filistin mülteci kamplarının vurulmasına İsrail'in çok sevindiğini belirterek, Filistinlilerin ve Suriyelilerin çektiği sıkıntılardan Batı ülkelerini sorumlu tuttu.

Mugri, sosyal paylaşım sitelerinden Facebook'taki kişisel sayfasında, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bazı kişilerin Batı ülkelerinin Suriyeli ve Filistinli birkaç bin mülteciyi kabulünün iyilik olduğuna inandıklarını ifade ederek, "Kesinlikle hayır. Onlar bölgenin istikrarına vurulan darbenin başlıca nedeni olduklarını biliyorlar ve onların göçmene ihtiyaçları var" dedi.

Avrupa'daki demografi araştırmalarının Avrupa'nın genç nüfusunu koruyabilmek için 2050 yılına kadar 47 milyon göçmene ihtiyacı olduğuna işaret ettiğini bildiren Mugri, bunun da her yıl yaklaşık bir milyon göçmen demek olduğunu söyledi.

Yeni Zelanda'nın yarım milyon Suriyeli mülteciyi kabul etmeye hazır olduğunu açıklamasının İsrail'i çok sevindirmiş olacağını belirten Mugri, söz konusu sayının içinde Filistinli mültecilerin de bulunduğunu ifade etti.

Cezayirli lider, Batı'nın Arap ülkelerindeki ve İslam dünyasındaki kalkınmanın aksamasında oynadığı rolü de şiddetle eleştirdi.

 

Kaynak : Filistin Enformasyon Merkezi