Müezzinleri Dövmek Artık Serbest !

Müezzinleri Dövmek Artık Serbest !

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında sela okuduğu için saldırıya uğrayan İzmir’in Narlıdere ilçesindeki Kutlu Yalvaç Camii Müezzini Mehmet Kuzgun’a saldıranların serbest bırakılması tepkiye neden oldu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe kalkışması sırasında Türkiye genelinde sala okuyan 60'tan fazla din görevlisi saldırıya uğradı. İzmir'in Narlıdere ilçesindeki Kutlu Yalvaç Camii Müezzini Mehmet Kuzgun'a saldıran CHPli Urla Belediye Meclis Üyesi Lütfi Özbey'in oğlu Hasan Özbey başta olmak üzere pek çok saldırganın serbest bırakılması, toplumda büyük tepki çekti. Vatandaşlar saldırganların hem kamu görevlisini darp ettikleri ve görevini yapmaktan alıkoydukları için hem de darbeye destek vermekten cezalandırılmasını istiyor. Şortlu bir kadına tekme atan ve tutuklanan kişiyi köpürten medyanın imam ve müezzinleri görmemesi çifte standart olarak değerlediriliyor.
HEM MÜEZZİNE HEM CAMİYE SALDIRI
İzmir Narlıdere'de kamera görüntülerine de yansıyan saldırıda biri erkek 3 kişi cami önüne gelerek sela okuyan cami müezzini Mehmet Kuzgun'la tartışmaya başlıyor. Gelen kişilerden elinde taş olan bir kadın, cami girişindeki camı kırıyor. Daha sonra müezzin Kuzgun'a saldıyor. Bu sırada araya bir erkek giriyor. Tekrar müezzine saldıran bu kişilerden kadın olanının, müezzine saati işaret ettiği dikkatlerden kaçmıyor. Ayrıca olay gecesi, yine aynı kadın elindeki bir cisimle caminin giriş kapısının camlarını da kırıyor. Camiye ve müezzine saldırdıkları sabit olan CHP'liler, duruşmada FETÖ karşıtı olduklarını belirterek, işgal girişimine direndiklerini iddia etti.
İstanbul Çapa'da Hacı Kadın  Cami İmamı Adem Tunoğlu'na  palayla saldırılma anı.
İstanbul Çapa'da Hacı Kadın Cami İmamı Adem Tunoğlu'na palayla saldırılma anı.
İMAMI TEKMELERLE DÖVDÜLER
15 Temmuz kanlı darbe girişimi gecesi Bursa'nın Orhangazi ilçesinde bulunan Çentik Camii İmamı Nurdoğan Akın da darp edildi. Camiye giderken önce yolu kesilen Akın, arkasından ise ağza alınmayacak hakaretlere maruz kaldı. Yaşadığı korkunç dakikaları Yeni Şafak'a anlatan İmam Akın, “Bursa'da merkezi sistem sayesinde sala okunuyordu. Ben darbe girişimini duyar duymaz her ihtimale karşı camiye gitmek üzere yola koyuldum. Bir grup yolumu kesti ağır hakaretler işittim. Cami cemaatinden bazı kişiler araya girdi. Daha sonra saldırganlar pencereden camiye girerek şarteli kapattı. Sistem kapanınca sala okunamadı. Ben de sala okuyabilmek için camiye girdim. Yine küfür ettiler, yumrukladılar yere düştüm bu kez de tekmelediler” diye anlattı. Olay gecesi kendisine saldıran grubun yaklaşık 15 kişi olduğunu söyleyen İmam Akın, “Ben ilk etapta 4 kişiden şikayetçi oldum ama saldırganlar 15 kişilik gruptu” dedi. Saldırganların 20 gün tutuklu kaldığını söyleyen Akın, bu kişilerin daha sonra serbest bırakıldığını aktardı.
İzmir’in Pancar Kasabası’nda sala veren hoca CHPli teşkilat  üyeleri tarafından tartaklandı. CHP Torbalı Meclis Üyesi  Yalçın Efe başta olmak üzere 10 kişilik grup serbest kaldı. 
İzmir’in Pancar Kasabası’nda sala veren hoca CHPli teşkilat üyeleri tarafından tartaklandı. CHP Torbalı Meclis Üyesi Yalçın Efe başta olmak üzere 10 kişilik grup serbest kaldı.
CEZA CAYDIRICI OLACAKTIR
İzmir'de bir müezzini darp eden şahısların serbest bırakılmasıyla birlikte yeniden gündeme gelen olayı üzüntüyle karşılayan Çentik Camisi İmamı Nurdoğan Akın, “Hemşire Ayşegül Terzi şort giydiği için darp edildi bu haberlere de yansıdı. O bayana tekme atılmasını kesinlikle kabul etmiyorum bunu özellikle belirteyim. O hareket nasıl yanlışsa, bunu yapan kişi 8 yılla cezalandırmışsa, bir devlet görevlisinin, görevini yapmak isterken darp edilip hakarete maruz kalması da yanlış ve cezalandırılmalı. Bu kişilerin rahatça dolaşması bu olayların yeniden yaşanmasına zemin hazırlıyor. Bu kişilerin cezalandırılmasını istiyorum” şeklinde konuştu.