Mücahid Gültekin: Lanet 3.0

Mücahid Gültekin: Lanet 3.0

Dr. Mücahid Gültekin, ana akım medyada Kasım Süleymani ile ilgili yayımlanan bir yazıya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Gültekin, Hamas ve İslami Cihad'ın Süleymani konusundaki tavrına dikkat çekti.

Dr. Mücahid Gültekin, geçtiğimiz günlerde ana akım medyada Kasım Süleymani ile ilgili yayımlanan bir yazıya ilişkin ‘Hadi diyelim ki biz İran adına lobicilik yapıyoruz. Diyelim ki biz “pis bir katile” alkış tutacak kadar mongol; acımasız bir kasaba rahmet okuyacak kadar taş kalpli, hain ve şeref yoksunuyuz. Peki ya İsmail Heniyye? Hamas? İslami Cihad? Ya onlar?..’ diye sordu.

Milli Gazete’deki yazının tamamı şöyle:

Geçtiğimiz hafta Yeni Şafak’ta “Yazıklar Olsun!” başlıklı bir yazı yayınlanmış. Yazı dediysem, baştan sona hakaret, beddua ve küfür; baştan sona kin. Mevzu, Kasım Süleymani ve onun hatırasını hürmet ve selâmla ananlar...

Yazıyı sabırla sonuna kadar okudum. Sanırsın ki, bir yazarın kaleminden değil de “Lanet 3.0” isimli bir beddua yazılımından çıkmış.

Asıl hedefine ise Saadet Partisi’ni oturtmuş; suçu, Kasım Süleymani’yi “rahmetle” anmasıymış.

Böylesi algoritmaların övgüsünü de, sövgüsünü de ciddiye almamak gerek. Yazılımcısı kodlarını değiştirdiğinde 3 ters takla atabilirler; üstelik sen gözünü açıp kapamadan. “Şaşırır kalırsın!” diyeceğim ama o kadar çok örneğini görmüşsündür ki, artık şaşırmazsın da. Anında Rahmet 3.0’a bağlayabilirler. 

Ama ben bu “Lanet 3.0”ın arkasındaki asıl sebebin Gazze olduğunu, Filistin olduğunu, İsmail Heniyye olduğunu düşünüyorum. Asıl sebebin Gazze’nin Süleymani’nin fotoğraflarıyla donatılması olduğunu düşünüyorum. Asıl sebebin, Heniyye’nin Lanet 3.0’ın damarına basarcasına Süleymani için “Kudüs şehididir, Kudüs şehididir, Kudüs şehididir.” diye üst üste 3 kez haykırması olduğunu düşünüyorum.

Peki niçin Lanet 3.0’ın algoritmasına İsmail Heniyye dahil edilmemiş?

Asıl sövülmesi gereken o. Küfredilmesi, lanet okunması gereken biri varsa Gazze’yi o fotoğraflarla donatan eller. Asıl lâl olması gereken Süleymani’yi “Kudüs şehidi” ilan eden o diller. Öyle ya Kasım Süleymani ABD/İsrail tarafından “kullanılıp temizlenen bir uşak” değil mi? Böyle bir adamın Gazze caddelerinde ne işi var? Böyle bir adamın HAMAS liderlerinin dilinde ne işi var? Üstelik öyle-böyle değil, algoritmanın “yamyam” dediğine Gazze “şehid” diyor; üstelik Kudüs Şehidi.

Hadi diyelim ki biz kandırılıyoruz. Hadi diyelim ki biz İran adına lobicilik yapıyoruz. Diyelim ki biz “pis bir katile” alkış tutacak kadar mongol; acımasız bir kasaba rahmet okuyacak kadar taş kalpli, hain ve şeref yoksunuyuz.

Peki ya İsmail Heniyye? Hamas? İslami Cihad?

Ya onlar?..

Yoksa Lanet 3.0’ın Gazze’den haberi yok mu? İsmail Heniyye’den, HAMAS’tan, İslami Cihad’dan haberi yok mu? 

Sana bana sövmek kolay tabii ki.

Diline geleni söyleyebilir, gönlünce sövebilir bize Lanet 3.0. Nitekim daha önce de kaç defa terörist ilan etmediler mi? Daha önce de kaç defa PKK’lı ilan etmediler mi? İngiliz ajanı olmakla suçlamadılar mı?

Öyle ya, bize kim inanır ki? Söyle gitsin, salla gitsin; çalıştır algoritmayı sana küfürlerden kolaj yapsın, beddualardan destan yazsın. Ne de olsa her türlü manipülasyon gider bizim üzerimizden. “Leb” desen o “leb”in kamyon kamyon leblebi olacağını düşünüyorsun. 

Ama anlıyoruz ki Lanet 3.0 yine de tedirgin, yine de duraksıyor. Belli ki güdümlendiği bir sınır, kodlandığı bir amaç var. Sana-bana demediğini bırakmayan algoritma lafı İsmail Heniyye’ye kadar, Filistin’e kadar getirip bırakıyor.

Belki gönlünden geçiyor, belki içinden kim bilir neler söylüyor? Belki Gazze’ye de gönlünce dalıp “Başınıza gelenler az bile! Size bir değil birkaç tane İsrail lazım. Siz değil misiniz Süleymani’yi şehid ilan eden! Daha da beter olun!” demek istiyor. Ama diyemiyor. Bu çıkmaz, bu açmaz, bu paradokstan kurtulamıyor. Oraya bir şey diyemedikçe ona söyleyeceklerinin acısını bizden çıkarıyor.

Peki ama neden? Niye İsmail Heniyye değil de, HAMAS değil de, Gazze değil de biz!

Dediğim gibi birincisi “kolay lokma” olduğumuzu sanıyor Lanet 3.0.

Ama asıl neden şu: Eğer yazdıklarına İsmail Heniyye’yi de dâhil etse, okuyanlar diyecek ki: “Bir dakika, İsmail Heniyye’de mi bunlardan, HAMAS da mı, Gazze de mi bunlardan? Yahu bu işte bir terslik yok mu? Lanet 3.0 Kasım Süleymani’yi Heniyye’den daha mı iyi tanıyor?”

Olabilir, belki daha iyi tanıyordur. Belki, başına her gün bombalar yağan Gazze’den değil de Lanet 3.0’ın köşesinden daha iyi görünüyordur Ortadoğu? Eğer öyleyse hemen HAMAS’lı yetkililerle temas kurup uyarsın onları: “Bakın siz Süleymani denilen bu adamı tanımıyorsunuz.” desin, “Kaç defa söyledik, Filistin böyle savunulmaz! Yapmayın, etmeyin!” desin. “Ben onunla ilgili bir yazı yazdım. Okuyun ve kendinize bu yazıya göre bir çekidüzen verin. Yapamıyorsanız çekilin biz geçelim, olmuyor böyle!” desin.

Olmadı mı, Heniyye uyarılara kulak asmadı mı? Bir yazı da ona döşensin.

“Yazıklar Olsun 2.0” başlığını atıp, “Başlarım sizin Gazze’nize de, direnişinize de, şehidlerinize de” diyerek devam etsin.