Mübarek'in yargılandığı duruşma ertelendi

Mübarek'in yargılandığı duruşma ertelendi

Mısır'da devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ve iki oğlunun "cumhurbaşkanlığı sarayının bakımı için ayrılan ödeneği zimmete geçirme" suçlamasıyla yargılandığı dava 19 Mart'a ertelendi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mübarek, oğulları Ala ve Cemal Mübarek ile 4 sanığın yargılandığı ve basında "Başkanlık sarayları" ismiyle bilinen davanın duruşması, Kahire'nin doğusundaki Polis Akademesi'nde görüldü. Mahkeme heyeti, "avukatlara, mahkemeye sunulan belgelerin incelenmesi için fırsat verilmesi" gerekçesiyle davanın 19 Mart'a ertelenmesini, Ala ve Cemal Mübarek'in tutukluluk halleri ile tüm sanıkların yurtdışına çıkma yasağının devamı yönünde karar verdi.

Güvenlik güçleri akademi binası çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alırken, Mübarek destekçilerinin herhangi bir gösteri düzenlememesi dikkati çekti.

Sanıkların ses geçirmeyen cam bölmede tutulduğu duruşmada başsavcının iddianameyi okumaya başlamasının ardından Cemal Mübarek, "Efendim, sizi duymuyoruz" diyerek müdahale etti. Mahkeme başkanı, bunun üzerine cam kafese iletilen sesin yükseltilmesi talimatı verdi. Mübarek'in, duruşmaya sivil kıyafetle geldiği görülürken, diğer sanıklar beyaz mahkum elbisesi ile duruşma salonunda hazır bulundu.

Başsavcı, Mübarek ile oğulları Ala ve Cemal Mübarek'in devletin bütçesinden yaklaşık 17 milyon doları (125 milyon cüneyh) zimmetlerine geçirdiğini belirterek, zanlılara azami cezanın verilmesini talep etti. Mübarek ve oğulları ise başsavcının kendilerine yönelttiği suçlamayı reddetti.