Mübarek'e Hapis Cezası

Mübarek'e Hapis Cezası

Mısır'ın devrik diktatörü Hüsnü Mübarek’in yargılandığı yolsuzluk davasında sonuç açıklandı ve hapis cezasının onaylandığı bildirildi.

Mısır yargısı, devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile  oğulları Cemal ve Alaa'nın kamuoyunda "Cumhurbaşkanlığı sarayları" olarak bilinen  davada haklarında verilen hapis kararına yaptıkları itirazı reddettiği  bildirildi.  

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, ülkedeki en üst itiraz  mercii konumundaki Yargıtay, Mübarek ve oğullarının "Cumhurbaşkanlığı sarayları"  olarak bilinen davada haklarında verilen 3 yıl hapis kararına yaptıkları  itirazı reddederek söz konusu kararı onadı.Mahkemenin verdiği kararın nihai olduğu ve yeniden itirazının mümkün  olmadığı kaydedildi.

Bir önceki duruşmada savcılık üç sanığın yaptığı itiraz başvurusunun  reddedilmesini isterken sanıkların avukatı Ferid ed-Diyb ise itirazın kabul  edilmesi ve yeni bir dairede yeniden yargılama yapılması talebinde bulunmuştu.

Kahire Ceza Mahkemesi 9 Mayıs 2015'te "Cumhurbaşkanlığı Sarayları için  ayrılan 16 milyon dolarlık ödeneği zimmete geçirme" suçlamasıyla yargılanan  Mübarek ile oğulları Cemal ve Alaa'nın 3'er yıl ağırlaştırılmış hapsine  hükmetmişti.