Mübarek YenidenCezaevinde

Mübarek YenidenCezaevinde

Hapis cezalarının kesinleşmesinden sonra Mübarek Tora Hapishanesi hastanesine, oğulları ise hapishaneye nakledildi

Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek ve oğullarının, yeniden yargılandıkları "başkanlık sarayları" davasında 3'er yıl ağırlaştırılmış hapis cezası almalarının ardından Tora Hapishanesi'ne nakledildiği bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Alaa ve Cemal, Tora Hapishanesi'ne, Mübarek ise hapishanenin hastanesine götürüldü. 

Başsavcılığın, Mübarek ve oğullarının, daha önce tutuklu geçirdikleri sürenin bugün verilen 3'er yıllık hapis cezasıyla karşılaştırdıktan sonra cezaevinde kalıp kalmayacaklarına karar vereceği belirtildi.

Mübarek ve oğullarının 3 yıllık tutukluluk süresini tamamlamış olduklarının anlaşılması durumunda 16 milyon dolarlık para cezasını ödedikten sonra serbest bırakılacakları kaydedildi.

Savunma heyetinden kaynaklar ise Mübarek ve oğullarının söz konusu süreyi doldurduğunu, hapishaneye nakledilmelerinin geçici bir uygulama olduğunu dile getirdi.

Kahire Ceza Mahkemesi bugün, "Cumhurbaşkanlığı Sarayı için ayrılan 16 milyon dolarlık ödeneği zimmete geçirme" suçlamasıyla yeniden yargılanan Mübarek ile oğulları Cemal ve Alaa'ya üçer yıl ağırlaştırılmış hapis ve yaklaşık 16 milyon dolar para cezası vermişti.