Mossad'ın Mektupları İfşa Edildi

Mossad'ın Mektupları İfşa Edildi

Mossad Casusluk Servisi ile Yahudi Genel Merkezi arasında takas edilen şifrelenmiş sanal mektupların ele geçirildiğini duyurdu ve bu mektupların içeriğini ifşa etti...

Orta Doğu’daki Uluslararası İnsan Hakları Komitesi Koordinatörü, Mossad’ın ifşa olan mektuplarının içeriğinin, bu casusluk kuruluşunun Hizbullah karşıtı askeri operasyonlardan korkularını gösterdiğini ve Siyonist askeri güçlerin Yemen’deki varlığına ilişkin konuların olduğunu açıkladı.

Orta Doğu’daki Uluslararası İnsan Hakları Komitesi Koordinatörü Hisem Ebu Said, Ortadoğu’da bir Amerikan kruvazörünün limana demir attığından ve Mossad Casusluk Servisi ile Yahudi Genel Merkezi arasında takas edilen şifrelenmiş sanal mektupların ele geçirildiğini duyurdu ve bu mektupların içeriğini ifşa etti.

Bu habere göre, ilk mektupta Arap ülkelerinden birinin hava üssünde bulunan 200 İsrail subayının Yemen’e aktarılması gerektiğine işaret ediliyor ve mektubu aldıktan hemen sonra Özel Harekat Komutanlığı ve Ortak Harekat Odası’nın bu eylemi kendi gündemlerine almaları vurgulanıyor. 

İkinci mektup, Siyonist rejimin Lübnan Hizbullahı’nın füzelerinden korktuğunu yansıtıyor ve Siyonist rejimin roket fırlatma platformları, füze sayısı ve türü hakkında bilgi sahibi olmadığını vurgulamaktadır.

Üçüncü mektupta, Lübnan toprakları derinliklerinde Lübnan Hizbullahı karşıtı herhangi bir Siyonist ordu operasyonunun bir macera olduğunu ve İsrail ordusunun iki cephede operasyon yapamayacağı vurgulanmaktadır. Mektup, bu özel operasyonun Lübnan Ordusunun Özel Operasyonlar Bölümü ile koordineli olarak yürütüleceğini vurguluyor.

Ebu Said, Mossad’ın sanal mektup göndermek için bu yöntemi ilk defa kullandığını ekliyor. Bu mektuplara göre, İsrail’in Hizbullah karşıtı askeri operasyonlara yönelik askeri bir programı var gibi görünüyor, ancak Mossad konuyla ilgili endişelerini dile getirerek, ordunun ciddi sonuçlara yol açacak böyle bir savaşa dahil olmasını istemiyor.

Lübnanlı kaynaklara göre, Lübnan Ordu Güçleri işgal altındaki Filistin sınırında hazır konuma geçti. Lübnan Ordusunun hazır konumuna geçmesi, Siyonist rejimin Lübnan sınırı yakınındaki askeri güçlerinin hareketlerine bir tepkiydi.

Siyonist rejimin İçişleri İstihbarat Bakanı Yisrael Katz Cuma günü yaptığı açıklamada, İsrail’in Hizbullah tünelleri tehdidiyle yüzleşmek zorunda kalması halinde İsrail ordusunun Lübnan’a girmesi ihtimalinin düşük olacağını belirterek, İsrail ordusunun Lübnan topraklarına geçişinin Hizbullah ile büyük bir askeri çatışmaya yol açacağını iddia etti. 

Siyonist rejim Ordusu, salı günü sabahtan bu yana Lübnan’daki işgal altındaki toprakların kuzey sınırlarına en yüksek düzeyde hazır olduğunu bildiren Kuzey Kalkanı operasyonuna başladı.

Siyonist rejim Ordusu, operasyonun istihbarat servisinin ve mühendislik bölümünün katılımıyla kuzey bölgesinin komutasında hazır oldu. Operasyonun amacı İsrail liderlerinin iddia ettiği Lübnan Hizbullah’ının işgal altındaki topraklara açtığı saldırı tünelleriyle mücadele etmekti.

 

fha