Mossad Ve CIA  Arasında Lübnan Toplantısı

Mossad Ve CIA Arasında Lübnan Toplantısı

Yedioth Aharonot gazetesinin bildirdiğine göre, önümüzdeki hafta Washington’da Suriye ve Lübnan’ın güvenliği konusunda toplantı yapılacak.

Yedioth Aharonot gazetesinin bildirdiğine göre, önümüzdeki hafta Washington’da Suriye ve Lübnan’ın güvenliği konusunda toplantı yapılacak.

MOSSAD ve CIA'yı bir araya getirecek olan toplantıya İsrail İstihbarat Başkanı Yossi Cohen dekatılacak.

MOSSAD heyetindeaskeri istihbarat başkanı Tümgeneral Herzl Halevi ve Savunma Bakanlığından Zohar Palti'nin de olması bekleniyor.

Toplantı ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmanları Jason Greenblatt ve Jared Kushner tarafından organize ediliyor. Toplantıda ABD'yi Başkanın ulusal güvenlik danışmanı Raymond McMaster ve Ortadoğu özel danışmanı Jason Greenblatt temsil edecek. Diğer isim ise ulusal güvenlik danışman yardımcısı Dina Power olacak. Toplantıda başka yetkililer de hazır bulunacak.

Toplantıda Filistin sorununun gündeme gelmesi beklenmiyor. Görüşmelerin ana gündem maddesi İsrail'in Suriye ve Lübnan'dan gelebilecek tehditlere karşı güvenliği olacak. Siyonist rejim Suriye'de yürülüğe konulan ateşkes bölgeleri anlaşmasından rahatsız ve bunu sık sık gündeme getiriyor. İsrail anlaşmalarda İran ve Hizbullah'ın adı açıkça geçmediği için ABD ve Rusya'yı eleştiriyor. DEAŞ'dan arta kalan boşluğu İran'ın doldurmasından endişe ediyor.

İsrail yönetimine yakın bir kaynak da heyetin ABD'li yetkilileri ateşkes anlaşmasının daha net maddeler içermesi konusunda ikna etmeye çalışacağını kaydetti.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada bunun iki ülke arasında rutin bir toplantı olduğu belirtildi. Bu toplantı ayrıca Siyonistlerin hareketleri zaman zaman tartışılan McMaster'a duyduğu güvenin göstergesi olarak yorumlanıyor.