Mossad Eski Şefi:Hamas Artık Daha Güçlü

Mossad Eski Şefi:Hamas Artık Daha Güçlü

Mossad MOSSAD eski Başkan Yardımcısı Ram Ben-Barak, Hamas’ın öncekinden daha güçlü olduğunu söyledi.

Siyonist işgal rejimi dış istihbarat örgütü MOSSAD eski Başkan Yardımcısı Ram Ben-Barak “Son Günerlerde Hamas ile yaşanan kısa süreli çatışma Hamas’ın önceki halinden daha güçlü olduğunu, 2014 yılından beri gücünü katladığını ve bugün şartlarını İsrail’e kabul ettirebilecek noktaya geldiğini ortaya koydu” dedi.

İşgal radyosunun kendisiyle yaptığı röportajda iki günlük çatışmayı değerlendiren Siyonist istihbarat elemanı, Hamas’ın askeri tersanesi için milyar dolarlar harcadığını iddia etti. 

Eski istihbaratçı olan Barak “Bütün bu gelişmelerin ardından İsrail’in Hamas’ın varlığını kabullenmesi ve bizim Gazze’de yaşayan 2,5 milyon insanın ekonomik durumunu düzeltmek için çalışmamız gerekir. Biz Hamas’ın otoritesini değiştirmekle yetkili ve sorumlu değiliz. Bu Filistin Yönetimi’nin işi. Bunun için onun çözüm yolları bulması gerekir. Mahmud Abbas’ın Gazze’yi ele geçirmesi için Hamas’a karşı savaş açmayız. Yapmamız gereken, ateşkesin sağlanması için Mısır’la birlikte çalışmamızdır” ifadesini kullandı.

 

 

Kaynak : Fiem