Mossad Başkanı Hayal  Görüyor

Mossad Başkanı Hayal Görüyor

Mossad eski Başkanı Dagan: "Gazze'de Hamas'ı düşürmemiz İsrail'in yararına olmaz

Yıllardır her ağızlarını açtıklarında Hamas'ı yenip Gazze'yi alacağız diyebilen siyonist rejim yetkililerinin herhangi bir başarası bulunmazken, Yıllardır ambargo altında boğmaya çalıştıkları Gazze'lilerin direncini bir nebze kıramamış, aksine her yaşanan savaşta sivilleri katletmekten başka hiç bir işe yaramamış büyük güç (!) iddiasında bulunmak, direnişin her savaşta topraklarını sonuna kadar koruyup geçit vermeyen destansı mücadelesi gözlerden kaçmıyor. Siyonist rejimin iddialarının içi boş bir hayal ürünü olduğu aşikar. Hal böyleyken çıkıpta "Hamas'ı düşürmemiz işe yaramayacak" gibi söylemlerle acziyetini gizleme taktikleri de işe yaramayacaktır.

Siz zaten Hamas'ı düşüremez, siz zaten sorun çözebilecek bir taraf değilsiniz.

Filistin tüm toprakları ile bizimdir. Siz Karşı bir "taraf" değil işgalcisiniz. İşgal edttiğiniz topraklardan da er yada geç defolup gideceksiniz.

Tevhidhaber.com

 

İlgili Haber:

 

İsrail'in başkenti Tel Aviv'deki Kültür Formu önünde bir konuşma yapan Dagan, İsrail'de yaşayan Filistinlilerin nüfusunun Yahudilerden daha çok olduğunu hatırlatarak, "İsrail ve Filistin devletlerinin yan yana bulunması ve İsrail devletinin Filistin sorununu çözmesi gerekir" ifadesini kullandı.

Gazze'de bulunan Hamas'ı düşürmelerinin İsrail'e bir yararı olmayacağını belirten Dagan, İsrail'in Ürdün Vadisi'nden geri çekilmesini şahsen istemediğini ancak barışın sağlanması için yapılacak çekilmenin İsrail'in güvenliğini tehlikeye sokmayacağını aktardı.

Filistin-İsrail barış müzakereleri yaklaşık 3 yıl süren bir kesintinin ardından temmuz ayında ABD'nin himayesi altında yeniden başlamış, 9 ay boyunca gizli şekilde yürütülmesi kararlaştırılmıştı. Barış görüşmelerinde çözüm bekleyen konuların başında, sınır sorunu, Kudüs'ün statüsü, Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimleri ve Filistinli mültecilerin durumu geliyor.