Moskova'da hedef siviller değildi

Çeçenistan'dan gelen bir bilgi:Moskova Metrosu'nda kendilerini havaya uçuran Çeçen direnişçilerin hedefi, siviller değil, metro durağının üstünde bulunan FSB (Rus gizli servisi) binasıydı. Komandolar, üzerlerindeki bombaları, binanın temel sütunlarından birinin bulunduğu noktada patlatmayı planlıyorlardı. Ancak, polis kendilerinden şüphelenip üzerlerine gelince, paniğe kapılıp, bombaları kalabalığın ortasında patlattılar...

Çeçen cihadını iyi bilen iki arkadaşla konuştum. İkisi de bu bilgiyi teyit etti.

Keşke Doku Umar'ın konuyla ilgili açıklaması da bu yönde olmuş olsaydı.

EYMEN HALİD ANADOLU'DA

Bu köşede sık sık andığım Filistinli yazar Eymen Halid, geçen Çarşamba günü İstanbul'a geldi.

Hesapta yarın (Salı) Şam'a dönecekti, ama Türkiye'deki Filistin muhabbetinden o kadar etkilendi ki, dönüşünü belirsiz bir tarihe erteledi.

Şöyle diyor: "Bolu'da İHH'nın düzenlediği bir yardım kermesine katıldım. Yoksul insanların Filistin için nasıl seferber olduklarını görünce gözyaşlarımı tutamadım. Ellerinde-avuçlarında ne varsa Filistin'le paylaşıyorlar. Tükiye'nin petrolü yok ama kalbi var. Petrol zengini körfez ülkeleri Türkiye'ye bakıp utanmalı. Aralarında ciddi ihtilaflar olan AK Parti ile Saadet Partisi'nin Bolu il başkanlarını Filistin için kenetlenmiş halde görmek de beni çok etkiledi. Filistin konusunda bile beraber hareket edemeyen Arap liderler Türkiye'den sağduyu dersi almalı. Türkiye'ye zaten âşıktım, Bolu'da gördüklerim aşkımı derinleştirdi. Hemen Şam'a dönmeye gönlüm el vermiyor. Bir süre daha kalarak ve İHH'dan arkadaşlarla beraber şehir şehir gezerek bu güzel ülkenin güzel insanlarıyla safları sıklaştırmak istiyorum..."

İHH'nın "Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım" (Gazze'ye gemi filosu) kampanyası çerçevesinde birçok Anadolu ilinde düzenleyeceği etkinliklere Eymen Halid de konuşmacı olarak katılacak inşaallah.

Bir önemli konuşmacı daha olacak: Son yıllarda, Gerçek Hayat dergisindeki yazı ve röportajlarıyla, Türkiye'de İttihad-ı İslam davasının en önemli temsicilerinden biri haline gelen aziz dostum ve yoldaşım Adem Özköse.

Şu ana kadar belirlenmiş olan programa göre Halid ve Özköse bugün (Pazartesi) Konya'da, yarın Kayseri'de, Çarşamba günü Gaziantep'te, Perşembe günü Kahramanmaraş'ta, Cuma günü Adıyaman'da, Cumartesi günü Osmaniye'de, Pazar günü de Adana'da olacak (İnegöl ve Denizli ziyaretlerinin de gündemde olduğunu öğrendim).

Filistin dostlarının dikkatine...

yenişafak

Bu yazı toplam 2065 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar