Moşe Ya'alon Korkusunu Bastırmaya Çalışıyor: Bu İntifada Sayılamaz

Moşe Ya'alon Korkusunu Bastırmaya Çalışıyor: Bu İntifada Sayılamaz

Moshe Yaalon: "Kudüs ve Batı Yaka Saldırıları Ferdi Eylemlerdir"...

İşgal rejiminin Savaş Bakanı ve Netanyahu'nun başkanlığını yaptığı Likud Partisi'ne mensup hükümet üyelerinden olan Moshe Yaalon, Mescidi Aksa'ya yönelik işgalci saldırılarına tepki olarak gerçekleştirilen eylemlerin yeni bir intifada sayılmayacağı iddiasında bulundu. Yaalon konuyla ilgili açıklamasında "bunlar kişisel terör eylemleridir" ifadesini kullandı.

Bugün (21 Kasım Cuma) Gazze'nin yakınındaki yahudi yerleşim merkezlerinde ikamet eden yahudi göçmenlere moral verme amaçlı bir ziyarette bulunan işgalci savaş bakanı Yaalon, işgal toplumuna bu eylemlerden dolayı telaşa kapılmamalarını tavsiye ederek, bunların yeni bir intifadanın başlaması anlamına gelmeyeceği iddiasında bulundu.

İşgalci bakan buradaki açıklamalarında Netanyahu'nun tehditlerini tekrar ederek; "Terör eylemleri gerçekleştirenlere karşı muhtelif uygulamalara başvurulacaktır. Bunların arasında evlerinin yıkılması da var. Bu arada tutuklamalar artırılacak. Özellikle Hamas'ın ve diğer İslâmcı grupların mensuplarına yönelik tutuklamalar gerçekleştirilecek" diye konuştu.

Fakat işgalci bakanın yahudi göçmenlere bu şekilde moral vermesine rağmen bugün Cuma namazı sonrasında Kudüs'te ve başta el-Halil olmak üzere Batı Yaka'nın muhtelif şehirlerinde Mescidi Aksa'ya destek amaçlı geniş çaplı gösteriler düzenlendi. İşgal güçlerinin gösterilere müdahale etmesi ise muhtelif yerlerde çatışmalara ve yaralanmalara neden oldu.