Moşe Yaalon: "Filistin Devleti Fikrine Karşıyım"

Moşe Yaalon: "Filistin Devleti Fikrine Karşıyım"

Moşe Yaalon: "Filistin Devleti Fikrine Karşıyım"

Siyonist işgal rejiminin Savaş Bakanı ABD ziyareti esnasında yaptığı açıklamada bir Filistin devleti kurulması fikrine karşı olduğunu söyledi. Yaalon, çözümün Filistinlilere sadece bir özerk yönetim verilmesi planında aranması gerektiği fikrinde ısrarlı olacağını ifade etti.

İşgal rejiminin katliamlarını, saldırılarını ve yıkımlarını organize etmekle görevli olan bakan ABD'deki bir televizyon kanalının dün gece (23 Ekim Perşembe gecesi) kendisiyle yaptığı röportajda aynı zamanda Mahmud Abbas'a da güveninin olmadığını ima ederek, Abbas'ın ve Filistin Özerk Yönetimi'nin niyetlerinin gerçekte iki devletli bir çözüm bulmak olmadığını onların asıl amaçlarının İsrail'i tamamen yok etmek olduğunu dile getirdi.

Siyonist işgalin katliamlardan sorumlu bakanı Yaalon iki gün önce Filistinli bir gencin aracını yahudi yerleşimcilerin beklediği durağa doğru sürmesi ve bazı yerleşimcileri yaralaması sonra da işgal güçleri tarafından öldürülmesi olayıyla ilgili yorumunda da sorumluğu Filistin Özerk Yönetimi'ne yükleyerek buna Özerk Yönetim'in sürekli devam eden tahrikinin neden olduğunu ileri sürdü. Yaalon ondan kısa bir süre önce işgalci bir yahudinin beş yaşında bir Filistinli çocuğu arabasıyla kasten ezerek öldürmesi olayını ve bu olayın neden olduğu tahriki hiç aklına getirmedi tabii ki ve Filistin'de yeni neslin tamamen yahudi düşmanlığı üzere yetiştirildiğini ileri sürdü.

Yaalon, bundan kısa süre önce de yine ABD'de yaptığı bir açıklamada Hamas'ın Şam'dan İstanbul'a taşındığı iddiasında bulunarak uzaktan kumanda ettiği ABD yönetimine Türkiye'ye baskı yapması talimatlarını bildirmişti.