Molotoflu ve maskeli eylemlerin cezaları arttırılacak

Molotoflu ve maskeli eylemlerin cezaları arttırılacak

Adalet Bakanlığı, Okmeydanı olayları sonrası maskeli ve molotoflu eylemlerin cezalarının arttırılması için kolları sıvadı.

Başbakan Erdoğan, molotoflu eylemleri için "Bu bir hak arama olayı değil. Bu bir terör olayı ve biz de bu tür terör olaylarına müsaade etmeyeceğiz" dedi. Erdoğan, molotofun ateşli silah sayılarak cezasının arttırılacağını, bu konuda gerekli talimatları verdiğini söyledi. Bu açıklamalar sonrasında Adalet Bakanlığı kolları sıvadı.
CEZA 3 YILDAN 15 YILA ÇIKACAK
Daha önce konuya ilişkin çalışmalar sürdüren bakanlık, molotofun ateşli silah olarak tanımlanıp, bulunduran kişiye 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilmesini istiyordu. Fakat son olaylarla birlikte ceza 15 yıl bandına çekilecek. Ayrıca molotofun suç işlemek için kurulmuş bir örgüt tarafından kullanılması halinde cezaların yarı oranında yükseltilmesi öngörülüyor.
MASKEYE DE CEZA
Aynı pakette, yüzün gizlenmesine de ceza getirilirken, polise mukavemet ve kamu malına zarar vermenin cezaları da arttırılacak. Öte yandan eylemcilerin molotoflu saldırılarının dışında sadece maske takmalarının bile batı ülkerinde 10 yıla varan hapse kadar cezaları var.