MİT'ten Rıza Sarraf için ilginç rapor!

MİT'ten Rıza Sarraf için ilginç rapor!

Rıza Sarraf'ın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında "hakaret" ve "iftira" iddiasıyla açtığı tazminat davasında, Sarraf'la ilgili Başbakanlığa sunulan bir rapor olup olmadığının sorulduğu yazıya MİT'ten cevap geldi.

İşadamı Rıza Sarraf'ın avukatı aracılığıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'ndan grup toplantısında kendisine hakaret ettiği ve iftira attığı gerekçesiyle açtığı 100 bin Tl'lik tazminat davasına MİT'in raporu ulaştı. MİT'in cevap yazısında, "Rıza Sarraf'ın suç işlediğine dair tespitleri havi teşkilat tarafından hazırlanarak Başbakanlık makamına sunulan bir raporun bulunmadığı" belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun avukatı, "kelime oyunu" yapıldığını belirterek, söz konusu raporu kabul etmediklerini söyledi.

İstanbul 9. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden görülen duruşmaya Sarraf'ın avukatı Ayten Hiçyılmaz ve Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik hazır buılundu. Duruşmada hakim Bülent Acunsöz. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) Rıza Sarraf ile ilgili raporunun mahkemeye ulaştığını söyledi. MİT'in 16 Ocak 2015 tarihli yazısında, “Talebe ilişkin olarak kayıtlarımızda yapılan araştırma neticesinde 18 Nisan 2013 tarihli Rıza Sarraf'ın suç işlediğine dair tespitleri havi teşkilatımız tarafından hazırlanarak Başbakanlık makamına sunulan bir rapor bulunmamaktadır" denildi.

KILIÇDAROĞLU'NUN AVUKATI İTİRAZ ETTİ

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik de rapora itiraz ederek. “MİT Müsteşarlığı'ndan gelen yazıyı kabul etmiyoruz. Kelime oyunu yapıldığını düşünüyoruz. Sarraf ile ilgili rapor olup olmadığına yönelik değerlendirme yapılmamıştır. Suç işlediği yönünde bir rapor olmadığı belirtilmiştir" dedi. Mahkeme de avukatlara beyanda bulunmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

RIZA SARRAF TAZMİNAT DAVASI AÇMIŞTI

Takipsizlik kararı verilen 17 Aralık soruşturması şüphelileri arasında yer alan İşadamı Rıza Sarraf'ın avukatı Şeyda Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında 27 Ocak 2014'de yapılan grup toplantısında müvekkili hakkında hakaret ettiği ve iftira attığı gerekçesiyle Kılıçdaroğlu hakkında 100 bin Tl'lik tazminat davası açmıştı.

Mahkeme, bir önceki celse ara kararı kapsamında iki haftalık kesin süre içerisinde tanık listesi sunulmadığı gerekçesiyle tanıkların dinlenilmesi talebinin reddine karar vererek, duruşmayı erteledi.