MİT'den Bir İlk

MİT'den Bir İlk

Deniz Kuvvetleri, ilk kez MİT'in de katıldığı bir tatbikat yapıyor. Tatbikatı "Casuslukla" suçlanan ve yargılanan Koramiral Kösele yönetiyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Marmara, Ege ve Doğu Akdeniz’de 1 Haziran'a kadar devam edecek olan 'Beyaz Fırtına' adlı tatbikata başladı. İlk kez MİT Müsteşarlığının da bir istihbarat uçağı ile katıldığı tatbikatı, 'Casuslukla' suçlanan ve yargılanan Koramiral Veysel Kösele yönetiyor.
 
Emrinde 55 bin personel ile 27 Fırkateyn, 14 Denizaltı, 9 Korvet, 108 Hücumbot, 23 Saldırı Gemisi, 21 Mayın Gemisi, 54 Amfibi çıkarma gemisi, 75 Helikopter, füze dahil çeşitli harp silahları bulunan Deniz Kuvvetlerinin 2. adamı ve Yüksek Askeri Şura üyesi Kösele, 'Yasaklanan bilgileri temin etmek' suçlamasıyla bir hafta tutuklu kaldı.
 
Koramiral Kösele, 22 yaşındaki iki üniversiteli kıza, 'Bilgi sızdırdığı' iddiası ile İzmir'de açılan davada, bir e-posta ihbarı ve dijital belgelerle 6 yıla kadar hapisle yargılanıyor. Aynı davada 'Gizli bilgi ve belge bulundurma' suçlamasıyla 49’u muvazzaf asker toplam 357 sanık da bulunuyor.

DEV TATBİKAT
 
Koramiral Kösele'nin yönettiği 'Beyaz Fırtına' tatbikatı, birlik ve gemilerin harekâta hazırlık seviyelerini artırmak ve asimetrik tehditlere karşı tedbir amacıyla yapılıyor. Tatbikata Deniz Kuvvetlerinden 53 gemi, 4 deniz karakol uçağı, 13 helikopter; Hava Kuvvetlerinden 9 uçak, Sahil Güvenlik Komutanlığından 17 bot, 4 helikopter, MİT Müsteşarlığından da bir istihbarat uçağı katılıyor. Tatbikata katılan gemiler, 23-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında İzmir, Foça, Çeşme, Kuşadası, Bodrum ve Aksaz'da olacak ve halkın ziyaretine açılacak.
 


KAYNAK: VATAN