Mit'den Bank Asya'ya Operasyon

Mit'den Bank Asya'ya Operasyon

BDDK ile TMSF’nin incelemeleri derinleştirdiği Bank Asya’da, Erbil şubesine yönelik yerinde denetim yapılacağı kaydedildi.

iyazlı ortaklarını gizlediği için iki hafta önce yönetimi Tasarruf Mevduatı ve Sigorta Fonu’na (TMSF) geçen Bank Asya’nın yurt dışı şubelerine yönelik operasyonlar başlıyor. 

DIŞİŞLERİ VE MİT DAHİL OLACAK

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile TMSF’nin uzun süredir inceleme yaptığı Bank Asya’nın Erbil şubesine yönelik yerinde denetim yapılacak. Sürece Dışişleri Bakanlığı ile Milli İstihbarat Teşkilatı’nın da (MİT) dahil olacağı belirtiliyor. Murakıplarının Dışişleri Bakanlığı’nın müsaadesi ile Kuzey Irak’ta denetim yapabileceğine dikkat çeken BDDK kaynakları, Erbil şubesinin Türkiye’nin denetiminden bağımsız olmadığını söyledi. 

Erbil şubesine Türkiye’den yapılan ve bu şubeden dünyanın farklı ülkelere yapılan her türlü para gönderimlerinin mercek altına alındığını ifade eden üst düzey bir BDDK yetkilisi, ''Oradaki kayıtlara ilişkin bilgi isteme süreci devam ediyor. Gelen bilgiler inceleniyor. MİT'in yurt dışındaki ayağından da destek istenebilir. Süreci yakından takip ediyoruz'' dedi.