MİT ve MGK hakkında suç duyurusu!

MİT ve MGK hakkında suç duyurusu!

Fişleme belgelerinde adı geçen avukat Mehmet Ali Gültekin, Başbakanlık, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Genelkurmay ve Milli Güvenlik Kurulu (MGK) hakkında suç duyurusunda bulundu.

Zaman'da yer alan habere göre; Adliye sarayı önünde açıklama yapan avukat Mehmet Ali Gültekin, 25 Ağustos 2004 tarihli MGK kararlarının hükümet tarafından uygulandığına dair belgelerin gazetelerde yer aldığına işaret etti. 9 Aralık 2013 tarihli Radikal ve Taraf’ta yayımlanan belgelerle, fişlendiğini öğrendiğini belirten Gültekin, “Yakın zamanda hakimlik sınavını kazanarak katılmaya hak kazandım fakat hakimlik mülakatından elenme sebebimin bu olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Fişlemelerin, ‘demokrasilere yakışmayan, ilkel yönetim usullerinin uygulandığı ülkelere yakışan bir yöntem’ olduğunu ifade ederken, insan hak ve hürriyetlerinin garanti altında olduğu, demokratik, hukuk devleti yolunda olan Türkiye’de böyle durumların yaşanmasının kendisini üzdüğünü dile getirdi. Avukat Gültekin, sözlerini şöyle sürdürdü: “MİT, hiçbir suç örgütü çevresinde bile bulunmayan sivil toplum gruplarını Mazlum-Der, Nakşiler, Süleymancılar, Hizmet camiasını “irtica” gibi hukukta tanımlanmayan bir kavramla fişlemiştir. Yani suç işlemiştir. Toplumdan yine topluma karşı işlenmiş bir suç saklanıyor. Bu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa’nın 15 maddesine aykırı. Ayrıca Ceza Kanunu 132 ve devamı ile 257’ye göre de suç. Bu olaya karışanları, bu olayı soruşturmayanları, sorumlularını ortaya çıkarmayarak koruyanları, bu olaya karşı susanları kınıyorum. Yukarıda anlatılanlar ışığında; Başbakanlık, MİT, MGK, Genelkurmay Başkanlığı hakkında cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulundum. Ayrıca aynı kişiler hakkında 50 bin TL manevî tazminat davası açtım. Bu işin sonuna kadar takipçisi olacağım.”