MİT TIR'ları Davasında Karar Çıktı

MİT TIR'ları Davasında Karar Çıktı

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'na hakkında MİT'e ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili görüntülere ilişkin davada 25 yıl hapis cezası verildi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar CHP Milletvekili Enis Berberoğlu ile gazeteci Erdem Gül katıldı. Yurtdışında olan Can Dündar ise duruşmaya katılmadı.

25 YIL HAPİS CEZASI

Gizli yapılan ve izleyici alınmayan duruşmada kararını açıklayan mahkeme Beberoğlu'nun "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini, siyasal ve askeri casusluk maksadiyla açıklamak" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Cezada indirime giden mahkeme 25 yıl hapis cezası verdiği Berberoğlu'nun kararla birlikte tutuklanmasına karar verdi. 

TUTUKLANDI

Hüküm açıklanırken çevik kuvvet polisleri de duruşmada hazır bulundu. Tutuklanmasına karar verilirken Berberoğlu ile birlikte duruşmayı izleyen çok sayıdaki CHP'li vekilin yaşadığı şaşkınlık yüz ifadelerine yansıdı. Kararın ardından Enis Berberoğlu, polis tarafından adliye binasında bulunan polis merkezine götürüldü ve tutuklandı.

İŞTE TUTUKLANDIKTAN SONRAKİ İLK SÖZLERİ

Karar sonrası tutuklanan Enis Berberoğlu, mahkeme salonu çıkışında yaptığı ilk açıklamasında şunları söyledi:

"Biliyorum ki siz beni unutmayacaksınız, ben de sizleri unutmayacağım. Biz buraya mağdurlar için geliyorduk, şimdi kendim için geldim. Olmadık bir haberden böyle bir mağduriyet yarattılar. Bunu yaratanlar utansın. Tek söyleyeceğim budur"