MİT Raporunda Fethullah Gülen- Haydar Baş Kavgası!

MİT Raporunda Fethullah Gülen- Haydar Baş Kavgası!

Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın bugünkü köşe yazısınının 'Belaltı Kavgası' bölümünde Fethullah Gülen ve Haydar Baş arasındaki gerginliği yazdı. Bu kavga MİT tarafından rapor ediliyor ve dönemin Başbakanı Erdoğan'a da iletiliyordu.

Haydar Baş ile ilgili açılan bir internet sitesinde çeşitli iddialara yer verildiğini yazan Yalçın, Cemaatin  yine 'belaltından' vurduğunu yazıyor. 

Soner Yalçın'ın yazısının ilgili kısmı şöyle, 

Yine…

“Mahrem” kitabında öğreniyoruz…

Tarih: 24 Mart 2005.

MİT, Genelkurmay Başkanlığı’na iki sayfadan oluşan “Gizli” ibareli bir istihbarat notu gönderdi. Belgenin aynısı Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı’na da iletildi. Konu bölümünde; “H. Baş ve F. Gülen grupları arasındaki gerginlik” yazıyordu.

Özetlersek…

Fethullah Gülen Cemaati ile Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş arasındaki çekişmede yaşananlar MİT tarafından rapor haline getirilmişti.

MİT belgesine göre; Haydar Baş grubu Fethullah Gülen’in uluslararası ilişkilerini eleştiren CD’ler basıyordu.

Peki, Cemaat’in buna yanıtı neydi?

MİT belgesinden okuyoruz:

“Mart 2005 ayı içerisinde ise H.BAŞ’ın özel hayatı ve geçmişi ile ilgili olarak

www.haydarbasharemi.com adlı bir internet sitesinin faaliyete geçirildiği öğrenilmiş olup,mezkûr sitede H.BAŞ hakkında, ‘profesör’ unvanını nasıl aldığı, çokeşliliği ve aile hayatı,bayan tarikat mensuplarına karşı uygunsuz davranışları, ticari faaliyetleri, misyonu, önemli insanlara küfürleri (kendi sesi ve görüntüleriyle çok yakında ibaresiyle), başlıkları altında çeşitli iddialara yer verilmektedir…”

Evet, Cemaat hep yaptığı gibi bel altından vuruyordu.

Ve bu durum MİT tarafından rapor ediliyor, dönemin Başbakanı Erdoğan’a da iletiliyordu.