MİT Raporu: Ağar ve Şahin aynı adamı kaçırdı

MİT Raporu: Ağar ve Şahin aynı adamı kaçırdı

MİT tarafından hazırlanan raporda, 1996 yılında dönemin Özel Harekat Daire Başkanvekili İbrahim Şahin'in işadamı M. Ali Yaprak'ı kaçırdığı; dönemin Adalet Bakanı Ağar'ın da işadamını Şahin'den kaçırdığı belirtiliyor

Gaziantepli işadamı Mehmet Ali Yaprak’ın 1996’da kaçırılması ile ilgili 5 Mart 1998-29 Mayıs 1998 tarihleri arasında MİT Müsteşarlığı Teftiş Kurulu tarafından yapılan soruşturma raporu 16 yıl sonra ortaya çıktı. 

T24 internet sitesinde yer alan habere göre raporda yer alan MİT değerlendirmesinde, Mehmet Ali Yaprak’ın ilk olarak Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin tarafından kaçırıldığı ve fidye alındığı, o dönem İbrahim Şahin ile arası açık olan dönemin Adalet Bakanı Mehmet Ağar’ın durumdan haberi olunca Abdullah Çatlı ve polisleri göndererek, Yaprak’ı ikinci kez kaçırttığı iddia edildi.

Ağar’ın Mehmet Ali Yaprak’ın kaçırılmasından sonra kamera kaydı ile sorgulanmasını istediği, bunun nedeninin de İbrahim Şahin’e karşı koz olarak kullanmak istediği öne sürüldü. 1998 tarihli raporda, Susurluk kazası sonrası TBMM tarafından kurulan komisyonun Yaprak’ın ilk kaçırılma olayından haberdar olmadığı iddia edildi.

3 MİT Müfettişince hazırlanan raporda, Mehmet Ali Yaprak’ın kaçırılmasında MİT personelinin olaya dâhil olmadığı savunuldu.

Raporda ifadesi bulunan İsmail Buğday, Yaprak'ın önce Şahin ardından da Şahin tarafından kaçırıldığını söylüyor. 

Raporda ifadesi bulunan bir başka isim olan Saffet Polat ise, Ağar tarafından İbrahim Şahin'den kurtarılan iş adamı Yaprak'ın, Ağar'a seçim öncesi 500 milyar lira (500 bin lira şimdiki parayla) seçim yardımı yaptığını söylüyor. 

Polat ifadesinde İbrahim Şahin'in de Yaprak'tan 100 bin lira rüşvet aldığını belirtiyor.