'MİT içindeki köstebekler ayıklandı' iddiası

'MİT içindeki köstebekler ayıklandı' iddiası

AK Partili Şamil Tayyar, 'MİT'te çok önemli operasyonlar yapıldı. Yabancı istihbarat örgütlerine servis yapan 'köstebekler' önemli ölçüde ayıklandı' dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Hakan Fidan’a yönelik karalama kampanyası yürütüldüğünü ve bunun da MİT’te yabancı istihbaratlarla bağlantılı kadroların önemli ölçüde ayıklanmasından kaynaklandığını iddia etti.

MİT'TEKİ YABANCILAR AYIKLANDI

Zete.com'dan Hülya Karabağlı'nın haberine göre, Almanya, ABD ve İngiltere istihbarat servislerinin Türkiyeli liderleri dinlediklerini ortaya çıkaran haberlerle ilgili konuşan Şamil Tayyar, “MİT’te yabancı istihbaratlarla bağlantılı ‘köstebekler’ önemli ölçüde ayıklandı. MİT daha milli hale gelmeye başladı” dedi.

TÜRKİYE'Yİ DİNLEMELERİ ÇOK DOĞAL

“Türkiye, stratejik bir ülke. İstihbarat örgütlerinin dinlemek istemelerinden doğal ne olabilir? Ancak, burada üzerinde durulması gereken konu küresel istihbaratın oyunlarına karşı bir boşluk olup olmadığı” diyen Tayyar, şöyle devam etti:

“Kamuoyuna düşen bilgilere bakıldığında anlaşılıyor ki dinlemeler çok eskilere dayanıyor. Bugün bu bilgilerin kamuoyuna sızdırılması, Türkiye’de istihbarat birimlerindeki yeni düzenlemeler karşısında yabancı istihbarat birimlerinin giderek çaresiz kaldığını gösteriyor.”

Emre Taner’le başlayan Hakan Fidanla devam eden süreçte MİT’in kendi içindeki yanlış kadroları ayıkladığını ve istihbarat konseptini yeniden dizayn ederek yoluna devam etiğini söyleyen Tayyar, son çıkarılan MİT Kanunu ile bu çabaların daha etkili hale getirildiğini savundu. Tayyar şunları söyledi:

MİT'TE ÇOK ÖNEMLİ OPERASYONLAR YAPILDI 

“Yabancı dinlemeler teknik imkanlarla yada o ülkenin istihbarat birimi içindeki köstebekler aracılığıyla yapılır. Türkiye’de Genelkurmay, jandarma, MİT ve Emniyet içindeki kimi istihbarat unsurları çoğu zaman yabancı istihbarat örgütleriyle işbirliği yapmıştır. Hakan Fidan’la beraber MİT’te çok önemli operasyonlar yapıldı. Yabancı istihbarat örgütlerine servis yapan ‘köstebekler’ önemli ölçüde ayıklandı. MİT daha milli hale gelmeye başladı. Bu ayıklamaların kesintisiz sürdürülmesi gerekir.”

MOSSAD, CIA, BND gibi istihbarat örgütlerinin MİT Müsteşarı’na yönelik karalama kampanyası yaptığını ileri süren Tayyar, “Bu da MİT’te yapılan düzenlemelerin ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor. MİT rehavete kapılmamalı. Bu kararlığı sürdürmeli” dedi.