MİT Ajanları   O Ülkeye Girdi

MİT Ajanları O Ülkeye Girdi

'MİT ajanları ByLock şifresini kırmak için Litvanya'daki server binasında operasyon yaptı'

"FETÖ'nün yıllardır gizli iletişim için kullandığı şifreli cep telefonu programı olan ByLock'un, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta bulunduğu aylar öncesinden ortaya çıkmıştı" diyen Orakoğlu, şöyle devam etti:

İşte yazının ilgili kısmı:

LİTVANYA İLE TEMASA GEÇİLDİ

Daha önce bir siber operasyonla gizli ağa ulaşan MİT, şifreyi kırarak kayıtlı yaklaşık 215 bin 92 ByLock kullanıcısından 53 binini deşifre ederek, kayıtların tamamına ulaşılması için Lİtvanya ile temasa geçmişti.

ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU

Litvanya'nın ret cevabı üzerine MİT'te özel olarak oluşturulan siber operasyon ekibi devreye sokuldu.

8 KAMEDELİ ŞİFRE

Vilnius'ta 'server'ın bulunduğu binaya giren ekip yanlarındaki son teknoloji ekipmanlar sayesinde sekiz kademeli şifreyi kırdı. Server içindeki ByLock kayıtlarına ait tüm bilgileri kısa sürede kopyalayarak olay yerinden uzaklaştı.

AJANLAR O GECE ÜLKEDEN AYRILDI

Operasyon gecesi uçakla Türkiye'ye dönen ekibin 215 bin 92 kullanıcısı bulunan ByLock'taki tüm kayıtları eksiksiz getirdiği anlaşıldı.

KAÇ KİŞİ?

Tam listede 215 bin 92 kullanıcı olduğu bunlardan şifresi çözülüp deşifre edilenlerin sayısı 184 bin 298 olarak belirtilirken çözümleme işleminin devam ettiği belirtildi. 31 bin 886 grup, 17 milyon 169 bin 632 mesaj, 3 milyon 158 bin 388 e-posta olduğu tespit edildi. Bilişim uzmanları bu isimlerin mesajlarından yaklaşık yüzde 90'ını çözmeyi başardı.