Mıştenur tepesinde yoğun çatışma

Mıştenur tepesinde yoğun çatışma

Kobani’de çatışmalar bayramın ikinci gününde de sürerken, PYD yetkililerine göre örgüt kasaba merkezine Mıştenur tepesi üzerinden beş kez girmeyi denedi ancak başarısız oldu.

Kobani Kantonu Dış İlişkiler Sorumlusu İbrahim Kurdo’nun Al Jazeera’ye verdiği bilgilere göre, gece saatlerinde koalisyon uçakları Kobani’nin güneydoğusuna üç atış gerçekleştirdi.
IŞİD mensupları  Kobani’ye beş defa grime teşebbüsünde bulundu ancak başarısız oldu.
An itibariyle kasaba merkezine çok yakın olan Mıştenur tepesinde çatışmalar sürüyor. Henüz tepenin üzerine çıkamayan IŞİD doçka ve ağır silahlarla saldırıyor. Diğer cephelerde ise durum şimdilik normal.
Bir grup HDP'li milletvekili de cumartesi günü Kobani'ye geçmişti. Dönüşte Al Jazeera'ye konuşan HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, yaptıkları görüşmeleri anlattı; "Dün itirabiyle kendilerine çok yoğun bir saldırı olduğunu, zor bir gece geçirdiklerini söylediler. IŞİD’in çok büyük kayıplar vererek, püskürtüldüğünü ifade ettiler" dedi.
Tuncel, IŞİD'e karşı koalisyonun da ilk kez Kobani civarındaki IŞİD hedeflerine etkili bir saldırı düzenlediğine dair bilgi aldıklarını belirtip şunları söyledi:
"Koalisyon güçlerin ilk kez etkili bombardıman olduğunu söylediler. Dün geceki daha etkiliydi. Kentte güvenliği aldıklarını bir sorun olmadığını üç cephepeden saldırıların devam ettiğini söylediler."
Kaynak: Al Jazeera