Mısri: “Oslo Halkımızı Böldü, Direniş Birleştirdi”

Mısri: “Oslo Halkımızı Böldü, Direniş Birleştirdi”

Filistin halkının son savaşta işgale karşı üstün geldiğini belirtenEl-Mısri...

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Muşir El- Mısri, Siyonist işgal rejiminin Gazze’ye yönelik başlattığı son savaşta Filistin halkının siyasi ve askeri olarak gösterdiği direnişle ortaya koyduğu vahdetin, imzalandıkları ilk günden beri bu halkı bölen Madrid ve Oslo anlaşmalarından sonra bir ilk olduğunu söyledi.

Gazze’nin orta kesiminde bulunan Nusayrat Mülteci Kampı'ndaki İslam Derneği Camii'nde düzenlenen ‘Direniş Haftası’ etkinliğine katılan Hamas lideri El-Mısri, işgale karşı sürdürülen savaşta ve savaştan sonra Kahire’de yapılan görüşmelerde ortaya konan ortak tavrın bu savaşın belirgin özelliği olduğunu ifade etti.

Filistin direnişinin ve direnişi kucaklayan Filistin halkının son savaşta işgal rejimine karşı başarı kazandığını belirten El-Mısri, bu savaşta fiilen savaşmayan grupların bile görüşmelerde Filistin halkının hak ve hukukunu sahiplendiğine dikkat çekti.

Müzakerelere de değinen Hamas lideri, geri kalan maddelerde uzlaşıya varmak için belirlenen tarihte tarafların yeniden görüşmeye başlayacaklarını tahmin ettiklerini söyledi.