Mısırlılar Aylar Sonra Rabia Meydanı'nda!

Mısırlılar Aylar Sonra Rabia Meydanı'nda!

Mısır'ın Mansura Üniversitesi'nde darbe karşıtı gösteri yapan gruba güvenlik güçleri müdahale etti. Ezher öğrencileri Rabia Meydanı'na girdi.

Bazı öğrencilerin gözaltına alındığı olayda yaralananların olduğu bildirildi.

Mısır'da "Darbe Karşıtı Öğrenciler" hareketi üyelerinin düzenlediği protesto eylemleri devam ediyor. Bu çerçevede Kahire'deki Ezher Üniversitesi, Mansura ve Feyyum üniversitelerinde gösteri düzenlendi.

Mansura Üniversitesi'nde daha önce düzenlenen eylemlerde arkadaşlarının tutuklanmasına tepki gösteren grup, üniversite yerleşkesinde protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Arkadaşlarının tutuklanmasının yanı sıra anayasa referandumu ve darbe yönetimini eleştiren öğrenciler ile karşıt görüşlü grup arasında arbede yaşanması üzerine güvenlik güçleri yerleşkeye girdi. Gruplar arasındaki olaya müdahale eden güvenlik güçleri ile darbe karşıtı öğrenciler arasında da gerginlik yaşandı.

Görgü tanıkları, arbedenin yerleşkenin dışına taştığı ve buralarda yaşanan olaylara "baltacı" denilen suç gruplarının da güvenlik güçlerinin yanında yer alarak öğrencilere saldırdığını ifade etti. Güvenlik güçlerinin 35 kişiyi gözaltına aldığı ve olayda yaralananların olduğu belirtildi. Müdahalade çok sayıda öğrencinin de kullanılan göz yaşartıcı gazdan etkilenerek, hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Ezher öğrencileri Rabia Meydanı'na girdi

Ezher Üniversitesi'nde gösteri düzenleyen bir grup öğrenci de darbe karşıtları eylemlerin önemli merkezlerinden Rabia Meydanı'na girdi.

Öğrenciler burada bir süre darbe aleyhinde ve İçişleri Bakanlığı karşıtı sloganlar attı. Darbe Karşıtı Öğrenciler Hareketi sözcüsü Mahmud el-Ezheri, "Rabia Meydanı'na girişimiz yalnızca 25 Ocak'ta olacak ayaklanmanın bir başlangıcıdır" dedi.

Söz konusu eylemle, 14 Ağustos'ta darbe karşıtlarına yönelik düzenlenen ve kamuoyunda "Rabia Katliamı" olarak anılan müdahalenin ardından darbe karşıtı grup, ilk kez bu meydana girmiş oldu.