'Mısırlı Yetkililerle İletişimimiz Devam Ediyor'

'Mısırlı Yetkililerle İletişimimiz Devam Ediyor'

Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, vatanını özgürleştirmek için çabalayan bir hareket olarak, hiçbir ülkenin iç işlerine müdahale etmelerinin söz konusu olmadığını söyledi. Ebu Merzuk, "Mısır ile iletişim halinde olmamız, vazgeçemeyeceğimiz bir zoru

azze'de katıldığı bir panelde konuşan Ebu Merzuk, Hamas ve Mısır yönetimi arasındaki ilişkiye değinerek, "Mısır ile iletişim halinde olmamız vazgeçemeyeceğimiz bir zorunluluktur. Mısırlı yetkililerle iletişimimiz devam ediyor. Biz kendi vatanını özgürleştirmek için çabalayan bir hareket olarak, hiçbir ülkenin iç işlerine müdahale etmeyiz" dedi. 

Fetih ve Hamas arasında 23 Nisan'da varılan milli mutabakatın gözetilmesi için Arap komitesi kurulması halinde, Mısır'ın başkanlığından memnuniyet duyacaklarını aktaran Ebu Merzuk, "Mısır'ın anlaşma maddelerinin yerine getirilmesi yönünde çizeceği planı tereddütsüz uygularız" ifadesini kullandı. 

Konuşmasında Filistin Uzlaşı Hükümeti'ne mesaj gönderen Ebu Merzuk, hükümetin Gazze'de sorumluluğu üstlenmediğini hatırlatarak, bölgedeki birçok krizi önlemek için memurların maaşlarının ödenmesi noktasında çaba sarf edilmesi çağrısında bulundu. 

Ebu Merzuk, İsrail'in 8 yıldır uyguladığı ve bölge halkını birçok sorunla karşı karşıya getiren ablukanın ve şiddetinin her geçen gün artırılmasının da Hamas'ı siyaset sahnesinden uzaklaştırma amacı taşığını savundu.

Mısır'ın Kuzey Sina vilayetinde 24 Ekim'de iki güvenlik noktasına düzenlenen saldırıda 30 kişi hayatını kaybetmiş, 31 kişi yaralanmıştı. Olayın ardından Mısır medyasında, Hamas'ın ve bazı Filistinliler'in saldırılarla alakası olduğu ve hareketin ülkenin içişlerine karıştığına dair iddialar yer almıştı. (AA)