Mısırlı Generalin Ses Kaydı Sızdı

Mısırlı Generalin Ses Kaydı Sızdı

Mısır'ın Eski Genelkurmay Başkanı Anan ses kaydında devrim sürecinde Hamas ve Hizbullah üyelerinin ülkeye girmediğini anlatıyor.

Mısır'da eski Genelkurmay Başkanı Sami Anan'ın, darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılandığı davayla ilgili ifadelerini içeren ses kaydı basına sızdı. Anan, kayıtta, Mübarek rejiminin yıkılması sürecinde Hamas ve Hizbullah üyelerinin ülkeye sızdığı yönünde bir istihbarat alınmadığıı belirtiyor. 
Mısırlı muhaliflere ait Mukemmilin televizyonunun yayınladığı ses kaydının, Anan'ın, Mursi ile 130 sanığın yargılandığı dava kapsamında Hakim Ahmed Rıfat tarafından alınan tanık ifadesi olduğu kaydedildi.
Ses kaydına göre Rıfat'ın, 25 Ocak 2011'deki devrim sürecinde "silahlı Hamas ve Hizbullah mensuplarının tüneller vasıtasıyla kargaşa çıkarmak için ülkeye girdiği" konusunda askeri istihbarattan bilgi alıp almadığı sorusuna Anan, "Konseye (devrimin ardından ülkeyi yöneten Yüksek Askeri Konsey) böyle bir haber gelmedi. Bu konuda bir şey duymadım" cevabını veriyor. 
Anan, "Silahlı Kuvvetler'in o dönemde Hamas veya Hizbullah üyelerinin yine tüneller vasıtasıyla Sina'ya geçtiğine ilişkin bir gözlemi olup olmadığı sorusuna da "Hayır, gözlemlemedi" ifadesiyle karşılık veriyor. 
Anan'ın ses kaydının, Mursi ve 130 sanığın, 2011'deki ayaklanma sırasında Hamas ve Hizbullah mensuplarını ülkeye sokarak, bazı hapishanelere baskın yapmasını sağlamak suçlamasıyla yargılandığı "hapishaneler baskını" davasının bugün gerçekleşecek karar duruşması öncesinde yayımlanması dikkati çekti. Söz konusu ifadelerin, savcılık tarafından Mursi ve diğer sanıklara yöneltilen temel suçlamalarla çeliştiği ifade ediliyor.
Kaynak : AA