Mısır'ın Kararına Tepkiler

Mısır'ın Kararına Tepkiler

Fas'ta sivil toplum kuruluşları, Mısır yargısının, Hamas'ın "terör örgütü" olduğu yönündeki kararını kabul etmediklerini açıkladı.

Irak ve Filistin'e Destek için Ulusal Çalışma Grubu Koordinatörü Halid es-Sifyani, AA muhabirine, "Hamas'ın 'terör örgütü' olarak nitelendirilmesi hiç bir şekilde kabul edilemez. Mısır yargısının aldığı bu karar, uluslararası toplumun bakış açısına aykırıdır" dedi.

Mısır makamlarına, henüz başlangıç aşamasındayken sözkonusu karardan dönmesi çağrısında bulunan Sifyani, Mısır ile Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı'nın da açılmasını talep etti.

Fas Filistin Mücadelesine Destek Derneği Başkanı Muhammed el-Endülüsi de yargının verdiği bu kararın makul olmadığını savundu.

Hamas'ın, Filistin halkını temsil ettiğini belirten Endülüsi, şunları söyledi:

"Arap ve İslam dünyası, Hamas'ı, Filistin'in direniş hareketi olarak kabul ediyor. Bu karar, ancak İsrail işgaline hizmet eder. Mısır'ın kendi iç sorunları çözülerek, Filistinli taraflara ve Filistin iradesine saygı duyulmalı. Bazı Avrupa ülkelerinin, Hamas'ın terör örgütü olarak kabul edilmemesi çağrısı yaptığı bir zaman diliminde, Mısır mahkemesinin verdiği bu karar garip."

Kahire Acil İşler Mahkemesi, Hamas Hareketi'nin "terör örgütü" olarak kabul edilmesi yönünde karar almıştı. Mısır yargısı, 31 Ocak'ta da hareketin silahlı kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları hakkında da benzer karar vermişti.


(AA)