Mısır'ın Ateşkesi Önerisi'nde Son Durum

Mısır'ın Ateşkesi Önerisi'nde Son Durum

İşgal Kabinesinin Mısır'ın Ateşkes Girişimini Onayladığı Açıklandı...

İşgal radyosu İsrail Bakanlar Kurulu'nun güvenlik ve politik işlerle ilgili dar meclisinin Mısır'ın ateşkes girişimini onayladığını duyurdu.

İşgalcilerin 2. Kanal adı verilen televizyonları tarafından yayınlanan haberde de küçük kabine adı verilen güvenlik ve politik konularla ilgilenen bakanlardan oluşan kurulun bugün sabah düzenlediği toplantıda Mısır'ın ateşkes önerisini kabul ettiği duyuruldu.

Mısır Dışişleri Bakanlığı tarafından dün akşam yapılan açıklamada Mısır hükümetinin ateşkes için bir girişime hazırlandığı ifade edilmişti. Açıklamada, ateşkes önerisinin saldırıların bugün (15 Temmuz Salı) sabahtan itibaren kesin bir şekilde durdurulmasını içerdiği ifade edilmişti. Mısır'ın ateşkes önerisinin tam metni Mısır'ın değişik medya organlarında yayınlandı.

Filistin İslâmî Direniş Hareketi'nin askerî kanadı İzzettin Kassam Birlikleri ise bugün sabah yaptığı açıklamada kendilerine Mısır tarafından herhangi bir ateşkes önerisinde bulunulmadığını ve basına yansıyan şekliyle bir ateşkes önerisini de kabul etmeyeceklerini bildirmişti.

Filistin'deki diğer direniş grupları tarafından yapılan çağrılarda da Mısır'ın ateşkes önerisinin kabul edilmemesi, çünkü içerik yönünden siyonist işgalcilerin çıkarına uygun bir şekilde düzenlendiği vurgulanmıştı.