MISIR'DAN IŞİD'E İKİNCİ SALDIRI

MISIR'DAN IŞİD'E İKİNCİ SALDIRI

Mısır ikinci kez Libya'ya hava saldırısı gerçekleştirdi

AP'nin haberine göre Mıısr Libya'ya ikinci dalga saldırıya başladı. Mısır, dün yayınlanan 21 kişinin infaz görüntüleri üzerine sabah saatlerinde Libya'daki IŞİD hedeflerini vurmaya başlamıştı. Sabah saatlerinde başlatılan ilk saldırıda Libya'nın Darna kenti hedef alınmıştı.

Saldırıdan sonra Darna'da çekilen bu görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Sisi, Libya'da 21 Mısırlının IŞİD tarafından öldürülmesine ilişkin, "Mısır, uygun zamanda ve şekilde bunun cevabını verme ve insanlıktan nasibi olmayan bu katillerden kısas hakkını saklı tutuyor" demişti.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, IŞİD ile ilgili olarak Birleşmiş Milletler Güvelik Konseyi'ni toplantıya çağırdı.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Hollande ve Sisi'nin, Libya'daki IŞİD saldırılarıyla ilgili olarak bugün telefonda görüştüğü bildirildi.

Açıklamada, "İki devlet başkanı, Libya'daki durumu ve IŞİD'e yönelik operasyonları görüştü. İki lider de BM Güvenlik Konseyi'nin bu konuda toplanmasının önemine ve uluslararası kamuoyunun söz konusu tehlikeye karşı yeni önlemler alması konusunda görüş birliğine vardı. Hollande ve Sisi ayrıca bölgede barış ve istikrarın sağlanması ve istişarelerin sürdürülmesi konusundaki iradelerini teyit etti" ifadesi kullanıldı.

TÜRKİYE'DEN KINAMA
Türkiye, IŞİD'ın 12 Şubat'ta Libya'da kaçırdığı 21 Mısırlı'yı öldürmesini nefretle kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, IŞİD'ın masum Mısır vatandaşlarını hunharca öldürmesi nefretle kınanarak, "Bu gelişme, kardeş Libya'da diyalog sürecinin ve ulusal uzlaşının önemini bir kez daha göstermiştir" denildi.

 

 
Kaynak: Ajanslar