Mısır'dan Gazze'ye Ateş Açıldı

Mısır'dan Gazze'ye Ateş Açıldı

Mısır sınırından açılan ateş sonucu Gazze'de bir Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Bezm, yaptığı yazılı açıklamada, Mısır tarafından açılan ateş sonucu Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'nda bir kamyon şoförünün yaralandığını belirtti.
Ateşi kimin açtığının henüz bilinmediğini ifade eden Bezm, Mısır makamlarına konuyla ilgili soruşturma açma ve suçluları adalete sevk etme çağrısında bulundu.
Mısır tarafından olayla ilgili henüz resmi açıklama yapılmadı.
Mısır'ın Sina Yarımadası'nda 24 Ekim'de Mısır Silahlı Kuvvetlerini hedef alan saldırılarda 31 kişinin ölümü ve 30 kişinin yaralanması sonrasında yönetim, bölgedeki önlemlerini arttırdığını açıklamıştı. Bu çerçevede uzunluğu 14 kilometre olan Mısır-Gazze sınırının sıfır noktasında bulunan yerleşim birimlerinin kaldırılıp bölge sakinlerinin başka yerlere taşınması ve 500 metrelik "tampon bölge" oluşturulmasının planlandığı açıklanmış daha sonra da Mısır ordusu, sözü edilen bölgelerdeki evlerin yıkımına başlamıştı.
Mısır ile Gazze arasında 800 ila bin metre uzunluğunda tünellerin ortaya çıkarılmasının ardından ülkenin ulusal güvenliğinin sağlanması için daha önce 500 metre olarak açıklanan tampon bölgenin bir kilometreye çıkarılmasına karar verilmişti.
Kaynak : AA